23 octubre 2015

En els últims dies Francisco Álvarez Castillo s’ha convertit en l’home més buscat d’Utrera. Nombrosos mitjans de comunicació nacionals l’han cridat perquè expliqués en primera persona una història que ha commogut milers de lectors de abcdesevilla.es.
 
La seva ràpida intervenció li va salvar la vida a «Riqui», un jugador de 13 anys de l’equip cordovès del Don Bosco CF. «És el destí el que va voler que jo hi fos», afirma convençut Francisco, que reconeix que està aclaparat per la difusió que ha tingut la seva història. Aquest utrerà va acabar el diumenge 11 d’octubre a les vuit del matí la seva guàrdia a les localitats d’Algámitas i del Saucejo, on habitualment exerceix la seva professió de metge. En arribar a Utrera, el cansament no va impedir que es muntés a l’autobús que portava els equips cadet i infantil fins a la localitat de Còrdova, per protagonitzar un doble enfrontament davant el Don Bosco CF.

Un dels fills de Francisco juga en l’equip cadet de l’Utrera, i quan va acabar el partit, mentre el seu fill s’estava dutxant, l’heroi improvisat estava a les grades veient el funcionament del partit dels infantils. En un moment del joc, dos futbolistes xoquen amb tan mala sort que el cordovès «Riqui» queda estès en el terreny de joc, amb sengles hemorràgies al llavi, al nas i completament inconscient.

Tots els assistents van ser conscients de la gravetat de la situació, vivint-moments terribles. Aquí és on entra en acció Francisco, que va saltar a la gespa per atendre al jugador, va tallar les hemorràgies i va practicar una sèrie d’exercicis de reanimació fins que el futbolista va recuperar la consciència. Posteriorment «Riqui» va ser traslladat a l’Hospital Reina Sofia de Còrdova, on va ser sotmès a tota mena de proves, descartant lesions greus.

Sens dubte l’assistència de Francisco Álvarez li va salvar la vida, un aspecte que el metge ni de bon tros encomana a la casualitat; «És clar que Don Bosco està amb mi. L’estadi del Utrera es diu estadi municipal Don Bosco i l’equip on juga aquest noi, també es diu Don Bosco. Això no és una casualitat ».

Francisco Álvarez és una persona molt estimada al Club Esportiu Utrera, una entitat a la qual està lligat des de fa molts anys. Diversos dels seus fills formen part de diferents equips de l’entitat utrerana, per la qual cosa és molt habitual veure’l tant a les instal·lacions de l’equip com en els desplaçaments que el Utrera porta a terme al llarg i ample del territori andalús. El metge d’Utrera estava en aquesta pista per casualitat, ja que en aquest tipus de categories no és obligatòria la presència de personal sanitari, una història que en certa manera posa de manifest la desprotecció que existeix en aquests estadis.

 

També et pot interessar …