20 octubre 2015

El 16 agost 1815 va néixer a I Becchi, petit llogaret camperol situada prop de Torí, al nord d’Itàlia, Joan Bosco, el fundador de la Congregació Salesiana. Així, en aquest 2015 s’han complert 200 anys d’aquesta data i per tal motiu tota la família Salesiana ha celebrat actes a nivell mundial per celebrar tan assenyalada efemèride.

Morón va ser un dels enclavaments als quals va arribar la Congregació Salesiana el 1929. Per això, el col·legi Salesià de la localitat sevillana es va unir a aquests actes del bicentenari, realitzant un complet programa propi d’esdeveniments, amb diverses activitats, que va donar començament a octubre de l’any passat.

Ara, un any després, la família salesiana de Morón prepara altres tants actes per clausurar aquest Bicentenari. El primer d’ells el passat 16 d’octubre amb la inauguració de les noves instal·lacions esportives que s’han construït en aquest centre concertat de mà de la nova empresa local DXT10. D’altra banda el dia 19, a l’Església de Maria Auxiliadora, es va dur a terme la presentació del llibre "25 preguntes sobre el Sant Sudari", escrit per Francisco Javier Dana, professor del centre.

Pel 21, també a l’Església de Maria Auxiliadora, a les 19:00, el públic podrà gaudir de l’actuació del Cor del Bicentenari i del Musical sobre Don Bosco, per part de la companyia "AC Desamor".

Per finalitzar, el 23 d’octubre, a les 20:00, tindrà lloc una Eucaristia en la qual es beneirà la nova imatge de Don Bosco, realitzada per l’escultor local Manuel Martín Nieto, perquè al dia següent a les 18:30 es realitzi una sortida extraordinària en processó de l’esmentada imatge amb el següent recorregut: carrer Maria Auxiliadora, Domingo Savio, Llanete, Jerez Baixa, Calzadilla, Sagasta, Pza. Meneses, Carrera, Utrera, Sant Joan Bosco i Maria Auxiliadora.

També et pot interessar …