16 octubre 2015

Manuel de Castro, president de la Fundació Jóvenes y Desarrollo, va aprofitar la presentació de la taula per denunciar la brutalitat i la sense raó de la guerra a Síria. A continuació, li va cedir la paraula al periodista Miguel Ángel Benedicto, Secretari General del Moviment Europeu, que va exposar l’estat de la qüestió geopolítica de la guerra siriana, a la qual va definir com un "autèntic vesper".
 
Sobre el país, va afirmar que s’ha convertit en una víctima d’una "guerra de tots contra tots", en la qual estan en joc els interessos del govern d’Al Asaad i els seus aliats, Rússia i l’Iran; dels rebels sirians, recolzats en un primer moment per Estats Units i Europa; i de l’Estat Islàmic i altres grups jihadistes finançats en principi per l’Aràbia Saudita i les potències del Golf.

El missioner Alejandro Mendoza, director fins fa molt poc de la casa salesiana de Damasc i ara ecònom a la zona, va commoure a l’audiència amb el relat de diferents vivències, amb les que va reflectir la situació d’extrema necessitat que allí es viu i va traslladar el drama que es tanca després de les 250.000 persones mortes per la guerra. Mendoza va denunciar la manca d’informació d’Occident afirmant que la pitjor guerra "és la de la comunicació social". Finalment, va deixar una pregunta en l’aire: "Era necessari arribar a quatre anys de guerra per això?".

Els moments més emotius es van viure amb la intervenció del matrimoni de salesians cooperadors sirians que porten una mica més d’un any a Espanya i que van venir per fugir de la guerra. Tots dos van rememorar la situació anterior a la guerra, on musulmans i cristians convivien sense problemes. Però el conflicte va generar la "desconfiança i la por", acabant amb l’estabilitat i la convivència. Per al matrimoni sirià, la fe, l’oració i l’ajuda de la família salesiana han estat els seus principals suports.

Per finalitzar l’acte, Manuel de Castro va recordar als assistents la necessitat de seguir sensibilitzant la societat amb aquest tipus d’accions, inscrites dins de la campanya ‘SOS SÍRIA’, posada en marxa per la Fundació Jóvenes i Desarrollo en solidaritat amb els sirians atrapats per la guerra, amb la finalitat de recaptar fons per a l’adquisició i enviament d’ajuda humanitària i material escolar per a les famílies cristianes i musulmanes que es refugien en les escoles salesians d’Alep, Kafroun i Damasc.
 

També et pot interessar …