16 octubre 2015

El passat 15 d’octubre, a les 20:00, a la seu inspectorial, va tenir lloc la presentació de la segona novel·la del salesià José Miguel Núñez.

Amb un auditori en el qual es va penjar el cartell d’aforament complet es va presentar "Te protegerán mis alas", una història real on Wentinan, el protagonista de la mateixa, posa cara al drama dels cercadors d’una vida millor a l’altre costat de l’estret .

L’acte va comptar amb l’anàlisi literària del filòleg Gabino Carmona Colón, que va fer caminar al més d’un centenar d’assistents sobre el llenguatge de "Te protegerán mis alas", una història de vida i esperança, de passió i llibertat, de superació i de fe en les persones malgrat tot.

Per la seva banda, María Concepción Yoldi, presidenta de la Fundació Persán, va acompanyar a l’autor per la seva faceta solidària en mostrar una novel·la que intenta mirar pel bàndol dels més desfavorits, terreny en el qual es mou una fundació amb experiència en el camp de la integració laboral de persones en precària situació social, a promoure l’emprenedoria entre els joves, a becar estudiants i investigadors universitaris, a estimular els valors de l’esforç i el mèrit a la societat.

Cal destacar que la novel·la destina els beneficis de manera íntegra al projecte salesià solidari Buzzetti per a l’acollida i inserció sociolaboral per a joves en risc d’exclusió.

José Membrive, editor responsable d’Edicions Carena, va acompanyar al salesià en el llançament de la seva segona novel·la després de la presentació de "Pasó la noche, amor" durant el passat any amb gran èxit de crítica i públic. Una aposta segura per a una editorial que no va dubtar a acollir "una feina amb gust salesià que no perd la cara a la realitat social".

Finalment va arribar el torn de l’autor, un moment en el qual el salesià va confessar als assistents que "aquesta història és molt més que una novel·la, és el pagament d’un deute amb el protagonista d’una travessia. És l’abraçada a qui em va canviar la meva manera de mirar el món. Es va deixar la pell en el bàndol dels perdedors. Aquests als quals la història no sembla fer-los justícia. "

En una sentida intervenció José Miguel Núñez compartia les claus que van donar sentit a una història concebuda com un homenatge i un crit. "Conviure amb ziriak em va canviar la meva mirada del món. Des de llavors tinc una ferida oberta que avui segueix sagnant en els rostres de tantes persones que han de creuar fronteres. "Te protegerán mis alas" és més que una novel·la, és un al·legat a tot allò que impedeix a les persones ser feliços ", explicava intentant no desvetllar cap detall de la trama per resumir de manera clara," que el relat és un crit contra el sistema en el qual els pobres són cada vegada més pobres. Contra tot ordre injust " .

La portada presidia l’auditori de la seu inspectorial per omplir amb el seu simbolisme cada comentari. "Les ales indiquen llibertat, evoquen a un Déu protector, a una dona estimada. També és un homenatge a un salesià, José Antonio, inspirador en la vida de molts pel seu treball a Kara, emulant al Don Bosco de Valdocco. Amb ell vaig comprendre per primera vegada amb rotunditat que el projecte de Don Bosco es fa realitat al cor de les persones quan es viu la vida amb la intensitat d’una abraçada ", afegia emocionat en parlar de les figures que han inspirat i donat forma a un relat de 221 pàgines disponible en llibreries des del passat 21 de setembre.

La nit va estar animada per la música de "Pares sueltos" que van posar la banda sonora a la vetllada amb la interpretació de temes del musical "El reverso de mi piel", amb títols com "Abre los ojos", "Sueña", "Vamos "o" Es tu hora ".
 
 

També et pot interessar …