13 octubre 2015

Durant els dies 8 i 9 d’octubre va tenir lloc a Madrid el seminari d’actualització pedagògica en què un grup de 25 persones, pertanyents a les inspectories salesianes d’Espanya i a l’editorial Edebé, van aprofundir sobre l’objectiu d’avançar en les línies de visió que el Congrés d’Escoles Salesianes 2015, celebrat el passat mes de març, va delinear i que han d’anar fent-se realitat amb la vista posada al 2020.

D’aquesta manera, com a responsables dels processos de canvi i actualització metodològica en les escoles salesianes, els participants han treballat amb un triple objectiu:

– Conèixer la realitat en què es troben les escoles en els diversos contextos. Al seu torn, conèixer a les persones que porten endavant aquests processos i anar construint equip.

– Descobrir les iniciatives que altres institucions estan desenvolupant per aprendre d’elles en la tasca conjunta.

– Donar a les inspectories eines útils que ajudin a desenvolupar els seus processos de canvi i actualització pedagògica a la llum del marc comú desenvolupat en el document ‘Pedagogia Salesiana i Opcions Metodològiques’.

Óscar González, coordinador nacional d’Escoles Salesianes, explicava el sentit d’un seminari que vol fer del canvi un procés i no una realitat puntual. "Les nostres escoles es mouen, i aquest seminari pretén acompanyar aquest moviment perquè es converteixi en un canvi amb sentit i compartit, de manera que les Escoles Salesianes donin una resposta qualificada a les necessitats dels nostres destinataris i es converteixin en referència per la seva oferta Educativa -Pastoral a la societat ", explicava.

Dos dies de treball intens, convivència i il·lusions compartides, que segueixen donant vida i sentit al lema ‘Al costat somiem el futur’ amb què s’impulsava aquest treball conjunt. Ara és temps de seguir treballant en els grups que es van formar i d’aprofundir en les intuïcions i certeses compartides. Tot aquest treball s’aprofundirà de nou al març, quan continua el seminari de manera presencial.
 
 

També et pot interessar …