9 octubre 2015

T’imagines un món sense missioners? Tan sols en el que portem d’any els missioners salesians han atès 450.000 persones en situacions d’emergència a Myanmar o al Nepal. Sense ells, hi hauria 2.000 persones vagant pels carrers de Sudan del Sud, més de 200 orfes per causa de l’ebola a Sierra Leone no haurien estat atesos, els joves de Síria no tindrien un lloc segur en el qual poder jugar, centenars de persones viurien als carrers de la República Centreafricana … i així milers de persones en 133 països de tot el món.

Missioners, voluntaris, professors, psicòlegs, catequistes, animadors, treballadors socials … Tots intervenen en la tasca que realitza Misiones Salesianas. Però perquè ells puguin ajudar, animar, acompanyar, educar … cal que estiguin formats, que sàpiguen com actuar en cada moment. La inversió en formació és una inversió en futur i més si s’inverteix en la formació d’una persona la vocació és la del servei als més pobres. Ells estan en la primera línia de batalla i no n’hi ha prou amb tenir bona voluntat, la qualitat de l’assistència que oferim als que més ens necessiten ha de ser excel·lent.

En qualsevol institució i, en concret, en una com la Salesiana que està especialment enfocada a l’educació de nens, nenes i joves, la riquesa més important són les persones. Amb un bon equip és possible assolir les metes proposades i fins i tot superar-les. Amb un equip pobre, qualsevol projecte està abocat al fracàs.

Per conèixer tot sobre la campanya, visiteu Misiones Salesianas.

També et pot interessar …