9 octubre 2015

Diumenge 4 d’octubre es va celebrar l’acte inaugural del 75è aniversari (1940-2015) de l’escola salesiana d’Horta. La jornada va començar amb una caminada en direcció cap a Don Bosco, en un viatge a la Barcelona modernista del 1886, gràcies al museu de Martí-Codolar.  Es va celebrar l’eucaristia, acció de gràcies a Déu per tot el que ha fet possible a l’escola, finalitzant amb un piscolabis. 

Es va caminar, celebrar i compartir. Es va viure una verdadera experiència de família, de comunitat educativa, de salesianitat i de Déu. Un acte senzill però intens, viscut per unes 180 persones que es van sentir cridades i van donar resposta aportant un nou color al món que ens acull, el color blau de la samarreta, el color de Salesians Horta. Accedir a l’àlbum.  

En aquest punt de llibre/programa podeu veure els diferents actes de celebració que tindran lloc durant el curs, en un acte central el 31 de gener, en la festa de Sant Joan Bosco.

Miquel Armengol, salesià i director titular, explica que aquests 75 anys signifiquen “el gra de sorra que tants salesians, mestres, personal de serveis, alumnes, famílies… han aportat durant tant de temps per fer créixer l’educació salesiana al nostre col·legi. Ha estat un veritable do de Déu que tantes generacions de joves s’hagin educat i hagin crescut com a persones i com a cristians a la nostra escola.”
 
I afegeix  que “ és un aniversari joiós: les noces de platí de l’escola. Però també ens són un bon esperó. Un esperó per mantenir el ritme educatiu de l’escola salesiana. Per estimar els alumnes, i perquè ells notin que són estimats. Per seguir el ritme del nostre poble, amb tots els reptes que tenim per davant. Per cuidar sempre els valors salesians de la raó, la recerca de sentit i la tendresa.”
 
El projecte educatiu d’Horta és la suma de molta gent, a continuació doncs, la veu d’alguns dels seus protagonistes.
 
Jordi Panisello. Exalumne i Tutor de 3r ESO.
 
“Porto des de ben petit, els 4 o 5 anys, al col·legi d’Horta. Era un minyó i els meus pares em portaven com a veïns del barri a jugar als seus patis oberts els caps de setmana. Als 8 anys hi vaig entrar com a alumne. En acabar el COU ja estava de monitor al seu esplai, la Pinya Verda, i quatre anys més tard, ara en fa 31, hi vaig començar a fer de mestre. És casa meva (i ho agraeixo).
 
Luis Abáigar. Mestre de Primària.
 
"Per a mi Horta sempre ha estat la meva casa, la meva segona casa. Porto aquí 36 cursos, es diu aviat. La meva dona sempre em deia en arribar a casa: "Ni que el col·legi fos teu!" Jo li responia que jo ho sentia així, com a meu, la meva segona llar. "
 
Carles Pascual. Cap d’Estudis de secundària.
 
“Els 75 anys d’Horta són una manera d’actuar que ajuda a millorar les persones que han estat vinculades amb aquest centre.  Celebració d’una manera de ser que ens fa créixer a tots els que passem per la casa. Celebració d’un projecte de futur del que penso formar part molts anys."

També et pot interessar …