9 octubre 2015

Pier Fausto Frisoli va ser nomenat pel Rector Major, amb el consentiment del Consell, Procurador General de la Congregació. Pel que fa a aquesta figura així diuen les Constitucions salesianes: "La tasca de tractar les qüestions amb la Seu Apostòlica està normalment confiada a un procurador general, que és nomenat pel Rector Major amb el consentiment del seu Consell i roman "ad nutum" (Const. 145); és a dir, “a voluntat” del Rector Major.


Frisoli assumirà el càrrec de Procurador General a partir del 2 de novembre de 2015; ell és també el coordinador de l’Oficina Jurídica.


Nascut en Foggia, Itàlia, en 1955, Frisoli va realitzar el novicit salesià a Lanuvio, va fer la seva primera professió en 1975 i va ser ordenat sacerdot en 1983.


Llicenciat en filosofia, ha estat Delegat Inspectorial per a les vocacions i per a la Pastoral Juvenil en la llavors Inspectoria Romana; va ser director de l’Institut Don Bosco de Roma i de la casa salesiana de Vila Sora a Frascati. El 28 d’agost de 2003 va ser nomenat superior de la Inspectoria Sant Pere de Roma.


El 9 de gener de 2004, Don Pascual Chávez, IX Successor de Don Bosco, ho va nomenar Conseller per a la Regió Itàlia-Mig Orient; càrrec que va ocupar també en el sexenni 2008-2014.


Don Francesco Maraccani, anterior Procurador General, continua la seva presència i el seu treball a la Casa Generalícia com a membre de l’Oficina Jurídica. En aquesta Oficina, a més Frisoli i Maraccani, pertany també el Secretari General, Stefano Vanoli. El Vicari del Rector Major, don Francesco Cereda va agrair a don Maraccani el gran treball realitzat durant els anys en els quals va tenir aquesta responsabilitat.

 

També et pot interessar …