8 octubre 2015

Una trentena d’educadors de centres juvenils salesians de la província d’Alacant participen en el taller de sensibilització “Pobresa i desigualtat, el repte local i global”.
El 3 d’octubre, centres juvenils salesians de diferents localitats alacantines, van tenir l’oportunitat de compartir un espai de reflexió conjunt sobre la pobresa i la desigualtat com un dels grans reptes als quals ens enfrontem, tant a nivell local com a nivell global.

La reflexió donà pas a una dinàmica per a analitzar en els diferents centres juvenils l’enfocament actual de la inclusió social, destacant la realització de campanyes, projectes així com la incorporació de la inclusió social en el dia a dia de les activitats.
L’anàlisi de la realitat i la posada en comú va concloure en una sèrie d’aspectes de millora tals com: el treball en xarxa, el foment de la participació i implicació dins de cada centre, el contacte amb la realitat local i la col•laboració entre entitats de les obres salesianes.

La jornada va ser dinamitzada per la Fundació Ángel Tomás en el marc de la Campanya de sensibilització recolzada per la Diputació d’Alacant, presentant els seus projectes d’acció social . A més va comptar amb la intervenció d’Eva Caballero, coordinadora de la ONGD salesiana Joves i Desenvolupe Comunitat Valenciana que va presentar breument, recursos per a sensibilització en qüestions de pobresa i drets humans, així com la campanya “Iniciativa Solidària” que promou la participació juvenil per a la construcció d’un món més just i solidari.

També et pot interessar …