2 octubre 2015

Entre els esdeveniments destacats a la fi de setembre va tenir lloc la jornada del 27 on el pavelló Casa Don Bosco va celebrar el Dia Mundial del Turisme amb la taula rodona “Turisme sostenible: eduquem amb els joves per a la protecció de la creació”. Aquest esdeveniment, patrocinat per l’Organització Mundial del Turisme de les Nacions Unides i la Conferència Episcopal Italiana amb l’Oficina Nacional per a la pastoral del temps lliure, va tenir com a objectiu centrar l’atenció en qüestions de turisme sostenible, el medi ambient i la integritat de la creació dins del projecte educatiu salesià. La jornada va estar acompanyada del llançament del hashtag #Expo2015TGS en el qual es va recollir per xarxes socials l’acció social promoguda pels Salesians de Don Bosco i les Filles de Maria Auxiliadora.

Amb l’arribada d’octubre s’encara la recta final de l’Exposició Universal amb un calendari en el qual els joves seran els protagonistes i aproparan al Pavelló Casa Don Bosco accionis on "l’educació inclusiva estimula la formació de la personalitat individual i la construcció de valors socials".

Entre les dates destacades d’aquest inici, el dilluns 5 tindrà lloc la promoció de les activitats educatives de les seus operatives de Chieri i Novara CIOFS-FP. El dimarts 6 serà el torn de les seus d’Alexandria, Tortona i Torí Lucento que il·lustraran la forma correcta de menjar front la problemàtica dels residus d’aliments, la reutilització creativa, la dieta sana i equilibrada i el redescobriment d’aliments saludables "fets a casa". El dimecres 7 serà el torn del taller de Ruvo di Puglia amb la cultura culinària de Bari, amb berenars saludables com a alternatives a la indústria, aperitius i la presentació de "Migrants, experiència d’acolliment i d’intercanvi" amb la primera "Casa de la integració i la legalitat" en Tàranto, un projecte nascut en 2012 amb població immigrant de les ciutats de Viena, Bolonya, Dublín i Berlín amb destinació, Tàranto, Burgas, Praga i Budapest.

 

També et pot interessar …