1 octubre 2015

Del 28 de setembre al 2 d’octubre se celebra a la Casa Don Bosco de Lisboa, seu de la Inspectoria portuguesa, la reunió de la Regió salesiana "Mediterrània". La trobada té com a objectiu crear noves formes de cooperació – i enfortir les ja existents – entre les Inspectories que componen la nova Regió Mediterrània, que va sorgir de la recent reorganització del "mapa" salesià a Europa.
 
En els dos primers dies, els participants treballen en grups separats, d’acord amb les conferències a què pertanyen: la ibèrica (que inclou les inspectories de Portugal i Espanya) i la CISI (que reuneix les inspectories d’Itàlia i Orient Mitjà) . En aquesta fase són analitzades i avaluades les realitats de cada conferència, tractant d’esbrinar el que pot ser trasplantat i proposat a nivell regional a la reunió de l’assemblea.
 
La trobada coordinat pel Conseller per a la Regió Mediterrània, P. Stefano Martoglio, participen 11 inspectors, 7 coordinadors de les diferents àrees i 5 membres del Consell General de la Congregació: els dos consellers de les Regions Salesianes Europees – P. Martoglio, per la regió mediterrània; i el P. Tadeusz Rozmus, Conseller per a Europa Centre i Nord – i els responsables per a tres sectors de la Missió Salesiana: P. Fabio Attard, Conseller per a la Pastoral Juvenil; P. Filiberto González, Conseller per a la Comunicació Social, i P. Guillermo Basañes, Conseller per a les Missions.

Com a representants de l’Espanya salesiana es troben a la capital lusitana l’Inspector, Cristóbal López, i el Vicari, Ángel Asurmendi, de la Inspectoria Maria Auxiliadora. Per part de la Inspectoria Santiago el Mayor participen l’Inspector de la mateixa, Juan Carlos Pérez, i el delegat de Pastoral Juvenil, José Luis Villota. Koldo Gutiérrez, director del Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil també participa en la trobada on s’han treballat un gran nombre de temes referits directament amb la pastoral juvenil.

En la trobada Munir El Rai, inspector de l’Orient Mitjà, ha tingut l’oportunitat de treballar amb els participants en possibles vies de col·laboració amb la Família Salesiana de Síria. També s’ha donat a conèixer als inspectors de primera mà el Projecte d’Animació dels llocs de Don Bosco, presentat per Rafel Gasol, salesià de la Inspectoria Maria Auxiliadora que presta el seu servei d’acollida i animació a Torí-Valdocco.
 
És important recordar que el "mapa" dels Salesians a Europa va canviar durant el Capítol General 27 de l’any passat en què es va establir la reorganització de les Inspectories europees en dues regions – Europa Centre Nord i Mediterrània – per afrontar els reptes que els nous temps plantegen als Salesians i a la vida consagrada en general.

 

També et pot interessar …