1 octubre 2015


Amb motiu de la Celebració de la Festa del Be, els joves dels pisos d’Emancipació de la Fundació Ángel Tomás celebren una jornada de convivència a Alacant. Dissabte 26 de setembre, 18 joves dels Pisos d’Emancipació de la Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás, en la seua majoria de religió musulmana, acompanyats d’educadors i voluntaris, van celebrar la “Festa del Be”, coneguda com Eid al Adha. Al costat del Ramadà és la festivitat major dels musulmans. Té lloc, aproximadament, dos mesos i 10 dies després del final del Ramadà, el mes en el qual està prescrit el dejuni diürn per als musulmans.

Aquesta festa recorda la commemoració d’un episodi que apareix recollit tant en la Bíblia com en L’Alcorà: l’obediència d’Abraham o Ibrahim, que estava disposat a sacrificar al seu fill en haver-li-ho ordenat el seu Déu però que, en l’últim moment, intervé per a proporcionar-li a Abraham un carner perquè ho sacrifique en lloc del seu fill Ismael (per als musulmans) o Isaac (per als cristians).

Diferents activitats van servir de fil conductor en un dia entranyable i familiar. Es va iniciar la jornada amb unes dinàmiques de presentació ja que era la primera vegada que es reunien en una trobada similar. Posteriorment tots van participar d’una oració per la pau en la qual amb textos de la religió musulmana i cristiana es va demanar al Déu de tots la seua força per a ser constructors d’una societat pacífica.

Mentre alguns dels joves i educadors practicaven una mica d’esport, uns altres van preparar el foc i van fer la barbacoa per al menjar que va ser be com a marca la tradició. Més tard es van desplaçar al Pis Don Bosco d’Alacant per a conèixer les seues instal·lacions, prendre el te i algunes pastes. Va culminar la jornada amb un gelat de comiat.

La primera trobada entre pisos va ser el primer pas de molts, camí al coneixement i relació de tots els joves dels pisos, de manera que puguen acompanyar-se, ajudar-se, intercanviar experiències, sentir-se recolzats… en la travessia cap a l’emancipació. La jornada va ser molt bé valorada tant pels joves com pels educadors, emplaçant-se a la següent que tindrà lloc, en aquesta ocasió, a València.

També et pot interessar …