30 septiembre 2015

Els premis Liderpack (concurs Nacional de l’Envàs, Embalatge i Publicitat en el Lloc de Venda) són els guardons més prestigiosos del sector, que es concedeixen a España. Convocats pel Saló Hispack i l’Associació Graphispack, ja fa anys que Salesians Sarrià hi participa amb projectes desenvolupats pels alumnes, els quals, edició rere edició, han obtingut molts èxits.

El dilluns, dia 14, el jurat de Liderpack 2015 es va reunir per valorar els treballs presentats enguany, i els projectes de Salesians Sarrià van obtenir 3 premis, dels 6 possibles, en la categoria “Diseño Joven”.

PACK “AIXÒ ÉS UNA BOMBETA”
 
Andrés Alba i Mario Sáenz de Tejada van dissenyar estructuralment i gràficament el paquet per a l’enviament d’una bombeta. A nivell estructural, està plantejat per protegir aquest objecte tan fràgil, durant el seu transport o emmagatzematge. És un pack lliure de punts de cola i fabricat amb cartró microcanal, un material sostenible. A nivell gràfic, està imprès en serigrafia a dues tintes; i amb el joc tipogràfic i les imatges icòniques, s’aconsegueix una línia moderna, però sense perdre el punt tradicional.
 
“PACK BOMBETA”
 
Les dissenyadores d’aquest projecte, que té la mateixa finalitat que l’anterior, són Mireia Rojas i Jhosy Urbina. Fabricat amb cartró microondulat, també és respectuós amb el medi ambient, ja que gràcies al seu disseny estructural el paquet es pot muntar sense necessitat de recórrer a unions amb cola, la qual cosa permet que el material sigui reciclable fins al final de la seva vida útil. Però el més destacable de tot és que el paquet es desplega i fa la funció d’expositor. 
 
“MOCYCL”
 
Aquest treball va ser desenvolupat pels alumnes Josep Reig i Sebastià Jerez, en el marc d’Innova FP. L’empresa va plantejar a la nostra escola el repte de dissenyar un embalatge que també funcionés com a PLV, i que aconseguís transmetre els principals atributs del producte: modern, innovador, ecològic, etc. Mocycl és un mitjà de transport elèctric, que ha nascut amb la voluntat de canviar la filosofia de ciutat.
 
El PLV està dissenyat en base a 4 paquets de transport del producte, que mostren un usuari de Mocycl de cos sencer i a mida real. Aquest PLV destaca tant pel material utilitzat, com pel disseny, la serigrafia i pel fet que es pot muntar sense l’ús de cola. És a dir que acompleix tots els requisits plantejats per l’empresa.
 
Aquest ha estat el guanyador del “Popai Awards PLV Diseño Joven”, amb una puntuació de 10/10, i ha obtingut una menció honorífica del jurat.
 

També et pot interessar …