27 septiembre 2015

El Col·legi Salesià de l’avinguda de la Plata, a València, va rebre, el passat 24 de setembre, la visita de Carlos Lacasta, antic alumne del centre, i representant espanyol en el Comitè Europeu per a futurs acceleradors, organisme depenent del Laboratori Europeu de física de partícules (CERN). Aquest comitè planifica les infraestructures dedicades a la recerca en Física de partícules en el continent a llarg termini, i exerceix com a contacte amb els països participants per facilitar l’accés de la comunitat científica a les mateixes.


Carlos va ser alumne del col·legi des dels set als disset anys i també va estar al Centre Juvenil Entre Amics, una experiència que, segons les seues pròpies paraules, recorda amb moltíssim afecte i se sent afortunat per això. Així ho explica: “Els salesians em van ensenyar com ningú la noció de compromís i el valor de l’esforç… Això i, per descomptat, l’empremta que van deixar en mi els professors que em van il·lusionar amb les assignatures de ciències i els que em van ensenyar a aprendre”.


Segons explica Carlos, cadascun recorre el camí d’una forma “lleugerament” diferent; en la vida tot és més una qüestió d’actitud que d’aptitud: “Encara que tots tinguem les nostres limitacions, clar, perquè excepte que siguem genis com Leonardo da Vinci, que entenia de tot, cadascun tenim aquelles coses que se’ns donen millor. Jo diria que les claus són: compromís, responsabilitat i dedicació”. I continua: “Aquest treball és, una miqueta, com era en el passat amb els oficis, els seus mestres i els seus aprenents. Un bon mestre t’obre les portes, però una vegada estàs dins està a les teues mans el mantenir el nivell”.


En aquesta visita a la qual sempre serà la seva casa, Carlos va entrar a les aules d’ESO per explicar als alumnes com l’esforç continuat, la passió i dedicació pel que un fa i el treball en equip poden permetre a una persona aconseguir tot el que es propose.

 

També et pot interessar …