26 septiembre 2015

Vint-i-cinc dies de curs d’entrenament i diversos anys de camí de discerniment sobre la pròpia vocació missionera aconseguiran el seu punt culminant diumenge 27 de setembre quan en la Basílica de María Auxiliadora de Torí la 146ª expedició missionera salesiana compleixi el ritu del lliurament del Crucifix Missioner i del mandat dels missioners salesians i de la Família Salesiana.

La dimensió missionera és un element fonamental de la Congregació i de la Família Salesiana des de l’època de la mort de Don Bosco a la fi del segle XIX, anys en els quals prop d’una cinquena part dels seus fills espirituals estaven compromesos en les missions salesianes a Amèrica Llatina.

Cal destacar que, durant el curs d’orientació, els missioners han gaudit de diferents ocasions per conèixer la realitat de la missió: ser humils i pacients, disposats a escoltar, gojosos en el seu servei i mantenir una forta vida espiritual. També ha tingut lloc la salutació del Rector Major, moment en el qual el X successor de Don Bosco va recordar que “existeix un risc, de vegades, de pensar que ens hem fet salesians per fer alguna cosa. En canvi, som salesians per poder viure i compartir la nostra vida amb les persones. Ser, més que fer”, explicava.

També aquest procés formatiu ha permès respondre algunes qüestions entre els propers participants de l’expedició. “Per què vull ser missioner? Volgués donar-li la volta a la pregunta i preguntar-me, per què el Senyor m’ha cridat a ser missioner? La resposta llavors és que Déu és amor i quan tal vol que vagi i sigui partícip d’aquest amor amb les persones a les quals em mana”, comentava un dels salesians missioners que el diumenge serà enviat a Cambodja.

La solemne concelebració eucarística, que serà presidida per don Francesco Cereda, Vicari del Rector Major, serà transmesa en directe per l’emissora televisiva via satèl·lit Telepace.

 

 

També et pot interessar …