21 septiembre 2015

28 és el nombre de joves seleccionats que el passat divendres 11 de setembre van viatjar als llocs on duran a terme durant un any el Servei Civil amb els Salesians a Espanya. Ells es dedicaran a donar suport a activitats educatives i de promoció humana, que ja existeixen, en les cases salesianes d’Espanya, en 12 seus diferents i dins de 4 projectes de Servei Civil a l’estranger.

Del 7 al 10 de setembre, es va celebrar a la Federació SCS/CNOS dels Salesians a Roma una intensa activitat formativa, coordinada per Stefano Angeloni, responsable del Servei Civil Estranger de la Federació. Entre les activitats de formació va ser-hi la trobada a la seu de  Protecció Civil i la visita al "Borgo Ragazzi Don Bosco", una obra salesiana amb múltiples activitats similars a les que els voluntaris es trobaran a Espanya.

També va contribuir a la formació la trobada amb alguns joves que en els últims anys han realitzat el seu servei Civil a l’estranger; molt interessant va ser també la trobada amb els representants nacionals dels voluntaris en Servei Civil; i des d’Espanya també va acudir-hi Santi Domínguez, coordinador dels Centres Juvenils, que en mig dia va aconseguir aprofundir i perfilar el servei que els joves voluntaris realitzaran, oferint consells útils per a una òptima inserció en l’equip educatiu local.

Els dies de formació van estar marcats per un ambient familiar; particularment apreciats pels joves van ser les vetllades al pati de l’obra "Sagrat Cor" de Roma i el passeig nocturn pel Rione Monti la nit abans de la sortida, amb la presència del Coordinador Nacional per al Servei Civil amb els Salesians, Giovanni D’Andrea.

"Aquests joves marxen per donar un any de la seva vida a altres joves; l’esperança és que, tornant, puguin ser cada vegada més ‘ciutadans actius’ i així encarnar el somni de Don Bosco, de formar" honrats ciutadans i bons cristians ", diuen els responsables del Servei Civil dels Salesians.

També et pot interessar …