18 septiembre 2015

Durant dos mesos una relíquia de Sant Joan Bosco va recórrer les cases salesianes d’Espanya. De maig a juny, en una primera etapa, va visitar les obres salesianes del centre i nord-oest de la península, durant l’estiu va estar a Portugal i, el dimecres 19 de setembre va tornar per recórrer les obres salesianes de l’actual Inspectoria Maria Auxiliadora amb diferents etapes per Extremadura, Andalusia, Canàries, Múrcia, Comunitat Valenciana, Aragó i Catalunya.
 
El pelegrinatge de la relíquia de Sant Joan Bosco es va viure com un esdeveniment eclesial en què les cases salesianes van organitzar diverses activitats que van comptar amb la implicació de les diferents ciutats. Les xifres del "Benvingut a casa", tot i el pas del temps, donen una idea del que es va viure:
 
– Més de mig centenar de presències visitades i 9.000 quilòmetres recorreguts;
 
– Més de 200.000 persones presents en els diversos actes programats;
 
– Més de 40.000 samarretes i 8.000 globus serigrafiats per a l’ocasió;
 
– Més de 40.000 estampes vocacionals i de l’urna de Don Bosco repartides;
 
– L’urna de Don Bosco va ser portada en 12 passos, "andas", trons i remolcs diversos.
 
– Desenes de records lliurats a presidents de les comunitats autònomes, de cabildos, alcaldes, subdelegats de govern, delegats d’educació, representants militars, judicials, etc.
 
– Més d’un centenar de visites a catedrals, basíliques, parròquies i esglésies públiques;
 
– Recepció d’una vintena de bisbes i vicaris generals, centenars de rectors, sacerdots diocesans i membres de la vida consagrada presents;
 
– Nombroses cartes pastorals escrites pels bisbes de les diferents diòcesis;
 
– Sobre l’urna de Don Bosco han caigut desenes quilos de pètals, confetis, flors, etc.
 
El rostre de la imatge de la figura de Don Bosco, reproduït sobre la mascareta, es va realitzar el dia següent de la mort de Don Bosco el 31 de gener de 1888. La figura, de 65 kg de pes i realitzada en fibra de vidre, era una rèplica de la qual es troba a la Basílica de Maria Auxiliadora a Torí (Itàlia) i contenia en el seu interior un os del braç dret del sant. Va ser portat en una urna de 250 cm de llarg, 100 cm d’ample i 145 cm d’alt amb un pes total de 570 kg.
 
El pelegrinatge de la relíquia de Don Bosco va començar el 2009 com a preparació a la celebració del bicentenari del naixement del sant italià en un recorregut per les obres salesianes presents en 130 països.

 

També et pot interessar …