17 septiembre 2015

El passat dissabte 5 de setembre es va dur a terme la reunió de programació del Consell de Cooperadors de la Província Maria Auxiliadora. En aquesta primera trobada del curs va néixer una proposta a l’ordre del dia per tractar la situació d’emergència humanitària que s’està vivint en el conflicte de Síria i el posicionament dels cooperadors salesians davant tal situació. Per a això es va partir de dues qüestions: què es pot fer com a associació? Quin és el paper a desenvolupar?

Tot i la complexitat del problema, el Consell Provincial de Salesians Cooperadors ha optat pel llançament d’un acció solidària meditada i organitzada amb caràcter immediat, reflexionat també juntament amb el Consell de la Família Salesiana per a Andalusia, Extremadura i Canàries que va mostrar la seva sensibilitat respecte al tema i es va mostrar disponible a col·laborar en les iniciatives comunes que es plantegessin. Per a això el Consell va acordar de forma unànime una sèrie de mesures i va encarregar al seu vocal de solidaritat la posada en marxa d’una campanya per a tal fi sota el hashtag #SCuentocontigo en xarxes socials.

Entre les actuacions de l’Associació calen destacar en primer lloc la difusió del comunicat del Rector Major i altres comunicacions que van sorgint en l’àmbit de la Família Salesiana, com el testimoni de l’Inspector Salesià de l’Orient Mitjà, Abuna Munir El Rai. D’altra banda s’ha constituït un grup de reflexió-acció obert que donarà seguiment i traslladarà els centres locals aquells fets que impliquin una mobilització, com poguessin ser la subscripció de manifestos, convocatòries de concentracions o altres accions que es puguin anar organitzant per la Societat Civil.

En tercer lloc, s’ha impulsat una campanya extraordinària de recollida de fons per canalitzar-los a través de les ONGD "Solidaridad Don Bosco" i "Videssur". Per això s’ha habilitat el compte provincial de solidaritat dels SSCC ES90-2100-2850-5902-1003-8889 amb el qual es pot col·laborar especificant el concepte "Refugiats". De la mateixa manera i de cara a la propera trobada de Consells Locals que se celebrarà el dia 3 d’octubre a Sevilla, es destinarà la col·lecta de l’eucaristia a aquest fi.

Finalment, en aquests dies i fruit de la mobilització social estan sorgint iniciatives per a afavorir l’acolliment en cases familiars o per contribuir al seu finançament. De totes aquestes iniciatives us donarem puntual informació.

Més informació en el compte solidaridad.pma@cooperadores.org
 
 

També et pot interessar …