10 septiembre 2015

 "No volem innovar perquè sigui una qüestió d’urgències, o de modes… Volem encetar un procés de transformació profunda de la nostra organització escolar, de la nostra acció educativa i de la nostra acció evangelitzadora. Però ho volem fer des d’allò que som i allò que volem ser, des del compartir el somni de Don Bosco, donant-li vigència al somni de transformar la societat, del jove i l’infant que tenim cada dia a les aules", explica Carles Rubio, responsable de l’àmbit d’escoles salesianes a Catalunya, Monzón, Huesca i Ciutadella.

Aquest dilluns i dimarts 7 i 8 de setembre ha tingut lloc a l’escola d’Horta la Trobada formativa de claustres per a les Escoles salesianes de Catalunya, el primer dia va ser el torn per a Badalona, Sarrià, Sant Vicenç i Terrassa, i el segon per a Horta, Mataró, Ripoll, Rocafort, Sabadell i Sant Boi de Llobregat. Dimecres 9, es va tancar la Trobada de claustres amb la jornada a Huesca, que va comptar amb la participació de l’escola amfitriona i  Monzón.

En les Trobades de claustres s’ha explicat el procés d’innovació, a càrrec de l’equip de seguiment, s’ha aprofundit sobre el Canvi des del Carisma, a través dels salesians Alexandre Damians i Francesc Riu, i s’ha treballat amb tallers l’articulació creativa de metodologies actives. D’altra banda s’ha comptat amb la presència destacada de dos experts en renovació pedagògica: Federico Malpica i Manuel Redondo Vidal. 

Els objectius de la Trobada han estat: Compartir, des de la nostra identitat salesiana, què volem i hem d’aportar al bagatge cultural i personal dels nostres destinatarisConscienciar-nos sobre la necessitat de renovació pedagògica de les nostres escolesMotivar-nos a participar i implicar-nos activament en aquesta aposta decidida per la renovació pedagògicaFer una mirada inspiradora a les diferents metodologies pedagògiques a l’abast de les nostres escoles i Reflexionar envers a una articulació creativa de les diferents metodologies.

Aquí podeu accedir al dossier “El procés de renovació pedagògica”elaborat per Salesians que ha de servir de guia i reflexió en aquest procés integral i engrescador que la comunitat educativa salesiana ha iniciat, i que posa l’alumnat en el centre de l’ acció educativa, sent fidels a l’objectiu iniciàtic de la nostra congregació.
 
A finals del curs passat, preparant la Trobada de claustres que ha tingut lloc aquests dies, Carles Rubio s’adreçava amb aquest vídeo als docents. 

També et pot interessar …