10 septiembre 2015


El 3 i 4 de setembre de 2015 els Equips Educatius dels projectes de continuïtat de FISAT es van reunir en la Casa Salesiana de Godelleta per a la seua jornada de programació del pròxim curs escolar. Va començar la jornada amb un moment d’oració preparat pel Centre de Dia Don Bosco. Per a la primera part del matí comptem amb Laura Gómez de la Fundació Projecte Don Bosco qui va compartir la seua experiència vital com a educadora al servei dels joves, en clau de testimoniatge vocacional. La segona part del matí es va dedicar a treballar la Política de Bon Tracte cap als xiquets/as, adolescents  i joves que la Fundació vol implantar en tots els seus projectes, i que també està treballant en xarxa amb altres 52 entitats de tot el territori espanyol, en col·laboració amb EDUCO.

Es va iniciar la vesprada amb la presentació dels projectes que està desenvolupant la Fundació a Cartagena en col·laboració amb l’Associació Alraso, principalment amb població immigrant. Posteriorment Segon García va fer una presentació de l’Objectiu Inspectorial per a aquest curs suggerint una sèrie d’aplicacions pràctiques, i del calendari de FISAT.

A partir d’aquest moment la major part del temps es va dedicar  a treballar per projectes.  Cada Equip Educatiu va organitzar el seu temps per a començar a treballar la seua programació anual. Es va aprofitar també per a reunir-se aquells projectes que tenen activitats en comú.

En aquesta ocasió la nit va ser animada pel Centre d’Acolliment Casa Don Bosco València a través d’unes jornades esportives. Sis equips amb persones de tots els projectes van poder jugar, esportivament, a bàsquet, futbol i voleibol.

El matí del divendres es va dedicar a treballar per projectes. Va finalitzar el matí amb la celebració conjunta de l’Eucaristia presidida per Pablo Gómez,  Delegat de Pastoral de la Zona Centre.  Ambientada en la paràbola del bon samarità es va convidar a tots els presents a acostar-nos als xiquets i joves que apareixen malferits en el camí, mirar, commoure’s i realitzar accions concretes a favor d’ells. Tot açò emmarcat l’any de la misericòrdia convocat pel papa Francisco.

Una vegada més es fa una valoració molt positiva d’aquesta trobada, tant en el seu aspecte formatiu com pel que significa de coneixement dels diferents  equips educatius, possibilitat de compartir experiències i cerca de criteris comuns, establir sinergies i, sobretot, fer experiència de l’esperit salesià comú a tots els projectes.

També et pot interessar …