4 septiembre 2015


El director de la casa salesiana Sant Joan Bosco de València, i professor del col·legi, José Joaquín Gómez Palacios, imparteix una ponència en el congrés “E-Ducar sobre la nube: el futuro del corazón educativo”, que se celebra a Portugal, els dies 3 i 4 de setembre.

El congrés “E-Ducar sobre la nube: el futuro del corazón educativo”, els dies 3 i 4 de setembre, és una trobada sobre educació que té lloc a Estoril, al nord de Lisboa (Portugal). Aquest congrés ho promouen i organitzen els salesians, però està obert al món educatiu del país. En ell participen set-cents educadors i educadores.

Entre els ponents es troba el director de la casa salesiana Sant Joan Bosco de València, José Joaquín Gómez Palacios. La seua ponència té tres parts: en la primera i segona descriu les idees sobre la prevenció existents en temps de Don Bosco, i com Don Bosco va transformar positivament aquestes idees fins a aconseguir el seu Sistema Preventiu; la tercera part ofereix propostes per a posar cor educatiu a les tendències sociològiques actuals.

Segons ha publicat la Agenzia Info Salesiana, l’experiència i la pedagogia salesiana, especialment el sistema preventiu de Don Bosco, s’examinaran en aquest congrés. El canvi tecnològic i el quasi immediat accés a la informació requereixen de les institucions educatives una nova mirada sobre la caracterització dels joves d’avui i la forma de veure l’educació.

També et pot interessar …