1 septiembre 2015

En la perspectiva de la cura de la casa comuna i en resposta a les preocupacions sobre el futur de la creació, el Papa ha decidit establir la Jornada Mundial d’Oració per la Cura de la Creació, que se celebrarà cada any l’1 de setembre.

 

Després de la encíclica "Laudato sì" es proposa un pas més en la cerca d’una motivació espiritual per a la cura de la creació, a la qual els cristians estan anomenats. Respectar i protegir el medi ambient, de fet, donar gràcies a Déu "per l’obra meravellosa que ha confiat a la nostra cura, implorant la seua ajuda per a la protecció de la creació i la seua misericòrdia pels pecats comesos contra el món en el qual vivim".

En línia amb les intencions de Papa i amb l’esperit franciscà, els salesians estan demostrant el seu compromís per a promoure, per exemple el dret a l’aigua potable per a tots a través de la construcció de pous en les zones àrides del planeta i en els llocs més remots com Etiòpia.

Vàries són les iniciatives de sensibilització ecològica que han iniciat els salesians, com per exemple en l’àmbit de les activitats del projecte "Xiquets de plom", recolzat per la Fundació Don Bosco en el Món; una campanya per a reduir la contaminació ambiental, cridada "Sembrant Oxigen" va ser llançada en Port Nou, Perú.

Un altre dels reptes que els salesians enfronten és el de les energies renovables, com per exemple en l’Índia, en l’estat nord-oriental de Assam que va ser inaugurat el 26 de maig passat, el Centre Don Bosco per a les Energies Renovables, en l’Institut Tècnic Don Bosco de Maligaon. Altres programes educatius per a educar als xiquets sobre temes d’ecologia es duen a terme des de fa anys en molts instituts salesians de tot el món.

 

 

També et pot interessar …