26 agosto 2015

A l’agost hi ha temps per a tot, no solament per a platja, viatges o macro festivals: del 2 al 8 d’agost, en la Casa Don Bosco de Godelleta (València) ha tingut lloc la fase intensiva del Curs de monitors de Temps Lliure de l’Escola d’Animació Don Bosco de la Comunitat Valenciana. Han participat cent dos joves dels centres juvenils de la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia.


En aquest curs, reconegut per l’Institut Valencià de la Joventut, s’imparteixen els continguts bàsics que formen part del programa oficial per a l’obtenció del títol de Monitor de temps lliure, al mateix temps que s’incideix en la proposta dels centres juvenils salesians i l’estil propi d’animació.


El curs és molt intens, amb deu hores lectives cada jornada, que inclouen sessions al matí, a la vesprada i a la nit. S’han tractat temes com ara la dinàmica de grups, l’acompanyament personal, el monitor com a educador, primers auxilis, la proposta educativa, l’aire lliure, el joc com a recurs educatiu, psicologia evolutiva o signes i símbols per a la pregària.


La metodologia és molt participativa i el curs està animat per un equip de quinze persones, a més dels professors específics per a cada matèria. El moment de tutoria grupal, al final del dia, ajuda a assentar els continguts, avaluar l’acompliment i descobrir el valor educatiu de cada intervenció.


En el curs hi ha temps per al ball, el joc, la música, l’esport, la pregària, la celebració de l’eucaristia i també per a conèixer a persones d’altres centres i compartir experiències.


El curs es completa amb una altra fase que tindrà lloc al desembre, a més de les pràctiques tutorades que els joves participants realitzaran en els seus respectius centres juvenils.

També et pot interessar …