12 agosto 2015

SYM és l’abreviatura de “Moviment Juvenil Salesià”, pels seus inicials en anglès. A Torí s’està realitzant la Trobada Mundial en què hi participen uns 5000 joves provinents de més de 50 països. Encara que Europa es porta el palmell (Itàlia i Espanya especialment), no falten abundants representacions americanes, així com també algunes d’Àfrica i d’Àsia.


Per a mi, salesià, és una gaudida passar el dia entre joves de totes les races i colors, units tots en un sol cor: el de Don Bosco. Cor salesià, alegria i festa compartida, pregària i reflexió, trobades i diversió: aquests són els elements principals que donen rostre a aquesta trobada.


Omnipresent, el Rector Major saluda d’un en un, grup a grup, mostrant una paciència infinita per fer-se les fotos i els selfies que tots els joves volen tenir amb el successor de Don Bosco. La Mare General de les Filles de María Auxiliadora també ens acompanya, així com un grup de més de 250 salesians i més d’un centenar de salesianes. Pares i fills, germans majors amb germans menors, tots a l’una vivint amb intensitat i emoció l’aniversari número 200 de Don Bosco.


Ahir, la Basílica de Maria Auxiliadora no va deixar de tenir visitants (orants) durant tot el dia. Joves en grup i individualment deixaven anar la seva emoció fins a les llàgrimes en trobar-se (la majoria per primera vegada) davant el quadre de Maria Auxiliadora i davant les restes de Don Bosco.


Als matins tenim un fort i llarg moment formatiu fet de pregària, cants, teatre i expressió corporal, testimoniatges… i sobretot l’Eucaristia. A les tardes els grans grups recorren diversos itineraris: la missió salesiana, l’Església local i els grans sants socials contemporanis de Don Bosco.


La traca final serà els dies 15 i 16, al Colle Don Bosco, amb la Vigília i l’Eucaristia conclusiva del Bicentenari.


Sincerament, paga la pena. Paga la pena per als joves i per a nosaltres, els salesians. Junts, com Don Bosco, vivim aquests dies amb els joves i per als joves.

 

També et pot interessar …