29 julio 2015

Tot va començar el vint de juliol, un dilluns qualsevol que es va convertir en un dia no qualsevol, sinó molt especial i inoblidable per a tots nosaltres, ja que reunir-nos tots aquella tarda, sense esperar-nos-ho, va canviar les nostres vides.

Durant aquests dies de convivència hem pogut conèixer a grans persones disposades a ajudar en tot i a oferir una gota d’aigua per omplir l’oceà; hem construït un museu de les paraules oblidades que han de desaparèixer perquè les nostres vides siguin millors; hem participat a construir una ciutat amb uns valors imprescindibles com l’empatia, el compromís, la innocència, la valentia, la voluntat, la igualtat, la justícia, la solidaritat, la humilitat, el respecte, la llibertat i la senzillesa, entre d’altres; i ens hem trobat amb el Regne de Déu sentint-nos part d’ell.

Mai m’hauria imaginat que després d’aquests vuit dies podria descobrir coses amagades dins meu i construir -amb petites accions que poden suposar grans canvis per fer felices a altres persones- el Regne de Déu en el qual vivim. Aixecar-se amb un somriure un dia de pluja, veure un gest d’alegria al teu voltant i compartir moments de silenci et fa créixer com a persona.
Ha estat un regal molt gran poder viure aquesta experiència que sempre estarà en els nostres cors i ha estat un plaer poder escoltar el testimoni de persones que, d’alguna manera, van descobrint els valors del Regne de Déu i es van comprometent en la seva construcció.

Gràcies a les nostres actituds davant de la vida, el nostre comportament amb les persones que ens envolten, les nostres mirades, i els nostres gestos podem mantenir viva la nostra essència. Amb aquests campes hem après, a més, a seguir el camí que Déu ens té guardat, el seu somni del qual formem part.

Compartir aquests dies, aprofitar-los i viure’ls intensament han mantingut present el Regne de Déu que està en nosaltres mateixos. Totes les persones que han fet possible aquesta experiència han posat un granet de sorra i una mica d’afecte en el meu cor. Dono gràcies per la immensa oportunitat que m’han brindat i que mai oblidaré. Això, però, no acaba aquí, només acaba de començar.

També et pot interessar …