26 julio 2015

En aquesta experiència han participat 10 joves, d’edats compreses entre els 15 i els 30 anys, procedents de les cases Bartolomé Blanco (3), La Costa (3), Parròquia de Jesús Obrero (1), Morón (1), Santuari de Maria Auxiliadora de Ronda (1), i un jove de la ciutat de Sant Fernando. La majoria d’ells han estat participant en les trobades vocacionals organitzades al llarg de tot el curs, dins de la campanya vocacional “200 raons per a dir sí”, seguint així un itinerari de discerniment i de cerca de la voluntat de Déu sobre les seues persones.


El campament ha estat organitzat per la Delegació de Pastoral Juvenil i coordinat per la Comissió d’Animació Vocacional Inspectorial, duent-ho a terme tres salesians, José Miguel Núñez, Jorge J. Reyes i Daniel Peña, els qui han acompanyat al grup i animat la formació de cada dia, en la qual s’han abordat temes com la crida de Déu, el seguiment de Crist amb el cor de Don Bosco. També, cada vesprada, s’han donat a conèixer, a manera d’experiència, els ambients en els quals actualment es desenvolupa la missió salesiana: l’escola, l’oratori-centre juvenil, la parròquia, els joves en situació d’exclusió social i les institucions universitàries.


En els espais de lleure, passeig o platja, els salesians han pogut parlar personalment amb els xics, tractant de veure el procés que cadascun està vivint, i indicant algunes pautes per al discerniment o proposta de futur.


En l’últim matí, es va fer síntesi amb les claus per al discerniment: oració, sagrament, acompanyament personal, servei als necessitats i projecte de vida, insistint-se en la necessitat de donar importància a cadascuna d’aquestes realitats; i a més es va presentar l’experiència de la Comunitat Proposta Bartolomé Blanco, en la qual, al costat dels xics que maduren la seua opció vocacional, hi viu un grup de joves immigrants del projecte Buzzetti de la Fundació Projecte Don Bosco, que es troben en fase d’inserció social i laboral, després d’haver complit la majoria d’edat.


Convivència, pregària i celebració de l’eucaristia diària en la qual s’ha compartit la Paraula de Déu, el temps lliure i la formació han estat els elements que han donat cos a aquests dies de reflexió entorn de la vocació del salesià consagrat.

 

També et pot interessar …