23 julio 2015

Amb motiu del Bicentenariodel naixement de Don Bosco i seguint amb els actes programats per a celebrar l’esdeveniment, un grup de 20 persones de la Família Salesiana de Cartagena al costat de la de Cabezo de Torres, acompanyats del salesià Rosendo Alabau han efectuat una peregrinació als principals llocs de la vida del Sant.

La Peregrinació que es va desenvolupar del 15 al 19 juliol s’ha estructurat com un itinerari espiritual basat en tres etapes fonamentals de la vida de Don Bosco i distribuïdes en els tres dies principals.

La primera etapa es considera que abasta des del seu naixement fins a la seua marxa a Chieri. La segona la seua estada en Chieri, amb els seus estudis, el seminari i la seua ordenació sacerdotal i l’última etapa, el seu trasllat a Torí per a ampliar els seus estudis, ajuda a la marquesa Barolo, iniciació del seu primer Oratori, emplaçament i expansió de l’Obra de Don Bosco en Valdocco.

La segona etapa transcorre en Chieri, on es trasllada per a estudiar mentre treballa mentre dura l’escola publica. Després entra en seminari fins a la seua ordenació com a sacerdot.

La tercera etapa, es desenvolupa a Torí on comença tres anys d’ampliació d’estudis i es prepara com a sacerdot. Mentre ajuda a la marquesa Barolo i a Don Caffasso. En el transcurs d’aquest temps és quan descobreix la seua vertadera vocació i funda el primer oratori. Després amb el lloguer i posterior compra de la casa Pinardi començaria l’expansió i desenvolupament en Valdocco i després al món.

En conclusió, la peregrinació ha sigut una forma de fer créixer en l’esperit salesià als pelegrins. Adonar-nos que la versió tergiversada d’un Do Bosco activista que ni resa ni contempla sinó que corre tot el dia d’ací cap enllà, no és certa. El nostre sant fundador va viure, activament, una profunda experiència de Déu. No hi ha Don Bosco sense forta espiritualitat. No hi ha acció entre els joves que se sostinga sense vida contemplativa. El propi Don Bosco ho recomanava, quan anualment anava a realitzar els seus Exercicis Espirituals, era la seua pausa al costat del Senyor.

També agrair al nostre guia per la seua generositat que amb la seua passió, la seua intensitat i la seua calor ens feia contagiar dels llocs, paisatges, història i vivències, personalitat i santedat de Don Bosco.

Com a colofó els pelegrins hem tingut l’oportunitat d’aconseguir la Indulgència Plenària, complint amb les exigències previstes, que amb motiu del Bicentenari de Don Bosco, la Penitenciaria Apostòlica, per manat del Papa i a petició del nostre Rector Major, a través d’un decret del passat 18 d’agost, ha concedit als membres de la Família Salesiana i fidels que s’unisquen als actes de l’Any del Bicentenari que va iniciar dissabte passat 16 d’agost i s’estendrà fins al 16 d’agost de 2015.

Dies intensos de fervor i oració davant Maria Auxiliadora, Don Bosco i sants salesians.

 

També et pot interessar …