21 julio 2015

L’alumne Francisco Suárez Vidal, del col·legi salesià Cristo Sacerdote de la capital de Huelva, ha obtingut un accèssit per la seva participació en el concurs de dibuix nacional "Ajuda’ns a eliminar la fam i el malbaratament d’aliments", havent superat, de forma prèvia, la fase local.

Aquest concurs s’emmarca en la iniciativa que ha desenvolupat el Banc d’Aliments de Huelva en el passat curs, impartint formació en solidaritat i no malbaratament d’aliments a una desena de col·legis i instituts d’ensenyament secundari.

El dibuix de Francisco, estudiant de 4t curs de l’esmentat col·legi, va ser l’escollit pel jurat designat pel Banc d’Aliments de Huelva, conformat pels pintors Juan Carlos Castro Crespo i Manuel Banda, la professora María Peña, l’exrector de la "onubense"  José Martínez, la pintora Antonia María Peralto i el voluntari del Banc Miguel Ángel Vázquez, d’entre els 300 presentats.

Per la seva banda, el president de l’entitat, Juan Manuel Díaz Cabrera, ha volgut agrair l’interès demostrat i la participació dels centres escolars i els alumnes.

El concurs, en el qual han pres part alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de Primària de centres de la capital, ha tingut com a objectiu conscienciar els més petits sobre la necessitat d’evitar el malbaratament d’aliments.

Un cop superada la fase local, els seleccionats han estat valorats pel jurat de la Càtedra del Banc d’Aliments de la Universitat Politècnica de Madrid, pertanyent a la Federació de Bancs d’Aliments d’Espanya (FESBAL). El reconeixement a Francisco i a la resta de premiats tindrà lloc a Madrid, el 15 d’octubre, en el marc de l’acte de lliurament del premi anual Espiga d’Or, que des de 2003 atorga la FESBAL, i amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació.

El Banc d’Aliments de Huelva és una organització benèfica sense ànim de lucre que té com a principal finalitat la consecució gratuïta d’aliments de tota mena per a la seva donació i distribució posterior a unes 100 entitats benèfiques de tota la província. En xifres, el Banc d’Aliments de Huelva atén dia a avui a unes 23.000 persones.

També et pot interessar …