21 julio 2015

P – Quins seran, en termes generals, l’estructura i la novetat de la trobada que es desenvoluparà a la terra natal de Don Bosco del 10 al 16 d’agost?
 
R – La trobada del SYM DON BOSCO 2015 serà un moment on els joves del MJS de tot el món podran enfortir-se en la seva identitat espiritual i carismàtica. Les grans línies de les jornades consistiran en moments de pregària, escolta, celebració i compartir. En aquest ambient la diversitat cultural troba els seus fonaments espirituals i carismàtics. Els joves troben la mateixa font de la seva elecció. Especialment es reforcen en aquest compromís apostòlic en favor de molts joves que esperen altres joves capaços de donar un testimoniatge clar i creïble de la seva fe a l’estil de Don Bosco. Més que novetats de la trobada estarà la força renovadora de la persona de Crist com la viu Don Bosco, que 200 anys després del seu naixement segueix estant jove i viu.

P – Quins seran els grans moments?
 
R – Els grans moments seran les sessions del matí dels primers tres dies, durant les quals es reflexionarà sobre el que significa avui "Com a Don Bosco", quin desafiament ens ofereix viure la vida "Amb els joves" i després acceptar la crida a donar-se "Per als Joves". El quart dia és el dia de la reconciliació i del perdó, tenint al centre l’experiència del sagrament de la Reconciliació. Les nits d’aquests quatre dies estan marcades per les visites als llocs salesians, als llocs dels sants socials de Torí i al Llençol Sant. Cada dia acaba amb un moment marià, amb la meditació i el rosari, juntament amb moments de festa i música.
 
El 15 d’agost és el dia de la peregrinació: tots al Colle Don Bosco. Hi haurà una caminada des de Castelnuovo Don Bosco a I Becchi que ens prepara per a la vigília del dia 16 d’agost – dia del 200 any del naixement de Don Bosco.
 
Són moments que junts volen ser una expressió de pregària salesiana, d’alegria oratoriana i d’un renovat compromís apostòlic en l’esperit de Don Bosco.
 
P – Quin missatge vol transmetre als joves a través d’aquest esdeveniment?
 
R – El missatge és simple: avui com ahir, Don Bosco segueix sent un exemple d’una fe rebuda amb alegria, viscuda en esperit de família i compartida amb generositat als patis de la vida. Tornarem d’aquests dies amb la convicció que és bé ser seguidors de Jesús ajudats per Maria, una bellesa que continuem sentint avui en Don Bosco.
 
P – Com es pot seguir l’esdeveniment per als joves i els membres de la Família Salesiana que no poden estar presents físicament a Torí?
 
R – Aquesta és una pregunta que ens vam fer des del principi. Hem creat una xarxa social que servirà com a base per tot el que es viu. Hi haurà live streaming en YouTube, ús de Facebook, així com fins i tot des d’ara el material que està a la disposició dels participants en el lloc www.symdonbosco2015.com 
 
No només atenció a aquells que no van poder estar presents, sinó sobretot perquè finalitzat l’esdeveniment, tota l’experiència segueixi estant disponible per tots aquells que vulguin tornar a visitar-la i compartir-la en les seves realitats pastorals. En definitiva, pensem l’esdeveniment global i localment.
 
P – Com a Conseller General per a la Pastoral Juvenil Salesiana, ens pot dir alguna paraula sobre el sentit i llegat d’aquest any Bicentenari?
 
El llegat d’aquest any Bicentenari ha de ser un impuls renovat en el cor de cadascun de nosaltres d’aquell foc que habitava el cor del nostre Pare i Mestre Don Bosco. El sentit que com a Congregació i Família Salesiana hem tingut des del principi el desig de no fer focs artificials. Al contrari estàvem i seguim convençuts que aquest any és un any de gràcia en el qual, en primer lloc, estem cridats a donar glòria a Déu pel do de Don Bosco i del carisma salesià. En segon lloc, tots esperem que aquest any ens renovi en la passió pels joves perquè puguem donar esperança, confiança i alegria a punts joves que encara ens esperen.
 

També et pot interessar …