21 julio 2015

Els nous casos d’Ebola a Sierra Leone i Libèria han fet saltar les alarmes de nou. "Libèria era un país lliure de la malaltia des del 9 de maig però ja s’han detectat tres nous casos. A Sierra Leone estem també preocupats pel repunt d’afectats ", explica Jorge Crisafulli, responsable dels Salesians en els països de parla anglesa d’Àfrica Occidental. "No podem abaixar la guàrdia. Ens enfrontem a un enemic invisible ", afegeix el missioner.

Són ja més de 28.000 les persones afectades pel virus de l’ebola i 11.200 les que han perdut la vida a Libèria, Sierra Leone i Guinea Conakry. I les conseqüències sobre la població són molt grans. Com a exemple, els més de 16.000 nens i nenes que han perdut els seus pares, als dos o a un d’ells. Els nens han patit molt, però els missioners salesians a Sierra Leone no els han deixat sols i més de 250 menors són acollits en un centre on es poden recuperar. "Expressen els seus traumes, es socialitzen, segueixen aprenent i treballen dur per tornar a conviure amb les seves famílies", explica una de les voluntàries que treballa amb aquests petits.

"Els meus pares van morir de l’ebola. Una ambulància se’ls va emportar i ni jo ni els meus quatre germans vam tornar a veure’ls. Jo també vaig emmalaltir. Em van portar a l’hospital i em van separar dels meus germans. Estava molt trist. Tres setmanes després em van portar al centre salesià i he millorat molt. Vull tornar a viure amb els meus germans i els meus oncles. Vull estudiar i ser metge ". És la història de Margaret, de 14 anys, però són milers. Alfa, amb cinc anys, va perdre als seus pares i a 12 membres de la seva família. Avui viu al centre amb els seus germans. Ibrahim té 4 anys i va perdre al seu pare per l’ebola i la seva mare perquè va fugir.

Des de MISIONES SALESIANAS volem fer un toc d’atenció per a no oblidar-nos que l’ebola i les seves conseqüències encara no han estat vençudes. Per això, hem llançat la campanya I ara, què? "Perquè encara necessitem l’ajuda de moltes persones per recuperar el futur dels nens, nenes i joves de Libèria, Sierra Leone i Guinea Conakry, els nens de l’Ebola", explica Ana Muñoz, portaveu de l’organització.

També et pot interessar …