20 julio 2015

 

Per primera vegada les tres ONGD salesianes de la Inspectoria han organitzat un voluntariat missioner conjunt en el qual participaran 21 joves. Ceuta i Tànger són les ciutats triades per les organitzacions perquè els joves desenvolupen les seues tasques i coneguen la realitat local. L’estada a Ceuta tindrà lloc durant la primera quinzena d’agost mentre que el voluntariat a Tànger serà del 9 al 22 del mateix mes.

Els joves procedeixen d’Alcoi, Cartagena, València, Tenerife, Girona, Terrassa, Navas, Rocafort i Sant Boi entre altres llocs. La majoria han realitzat tasques de voluntariat prèviament en associacions juvenils salesianes. A més al llarg d’aquest curs han participat en cursos de formació amb l’objectiu de preparar-se per a aquest projecte.

En la primera destinació, els xics i xiques col·laboraran amb una comunitat vedruna en les activitats que desenvolupen en un centre internament (CETI). Mentre que en el segon, ajudaran en les tasques diàries que els claretians realitzen en un centre de menors i altres associacions amb migrants.

Aquest projecte té com a objectiu “que els joves recolzen en les activitats diàries de les asociacions i coneguen la realitat local per a després sensibilitzar en les seues comunitats de referència, explicant la seua experiència i animant a uns altres a comprometre’s amb aquesta realitat social” expliquen des de Jóvenes y Desarrollo.

 

També et pot interessar …