20 julio 2015


El primer campament urbà de Cartagena atendrà a un centenar de xiquets i adolescents entre 6 i 14 anys. La majoria provenen del barri dels Dolors, on es troba la Casa Salesiana, però hi ha alguns xics i xiques que provenen d’altres punts de la ciutat.
 
El coordinador del projecte, el salesià Francisco Cánovas, afirma que se sent “molt orgullós de poder coordinar a Cartagena un projecte com a est. És l’últim homenatge que fem a Don Bosco en enguany de les celebracions de la seu bicentenari de naixement. És una riquesa gran tenir al costat a tanta gent que es preocupa, es mou, cerca i aconsegueix tot el que necessitem per a poder oferir aquesta experiència d’amistat i família als participants i voluntaris d’aquest campament urbà”.

?Al voltant de 25 voluntaris atendran directament als xavals i uns 8 voluntaris més en labors de coordinació i intendència.? “També la comunitat salesiana sencera està implicada d’una forma o una altra, en aquest campament urbà, doncs hi ha labors de preparació que es van engegar fa mesos i els salesians han estat presents organitzant i preparant multitud de detalls. Els mateix succeeix amb la família salesiana i especialment els salesians cooperadors, que estan implicats directament en la preparació, desenvolupament i captació de finançament del campament urbà” explica Francisco Cánovas.
 
Les activitats de cada dia començaran amb els Bon dia, tallers, jocs, moment formatiu de grup, bany, esmorzars, menjars, berenars, una eixida a la platja i dues activitats amb les famílies. ? “El que farà original aquest projecte no són les activitats, que són les típiques dels esplais, campaments urbans o escoles d’estiu, el bonic d’aquest projecte és el treball previ amb els voluntaris, la sensibilització de tantes persones i entitats que han col·laborat econòmicament amb nosaltres, el treball en xarxa i el bany de realitat en conèixer de primera mà als xics de la nostra ciutat que per diferents motius no poden gaudir d’un viatge, uns dies en la platja o unes vacances en família” afig Francisco Cánovas.

Els objectius generals proposats per a aquest projecte són afavorir i consolidar la integració social de xiquets i preadolescents en situació de risc o exclusió, promoure la igualtat de gènere, la convivència en la diversitat i l’educació en valors, sensibilitzar als destinataris del Projecte en l’acolliment solidari i el diàleg intercultural i oferir un espai de formació i promoció del voluntariat educatiu per a joves amb iniciativa.

També et pot interessar …