14 julio 2015

"A Benín, un de cada 3 nens està sent" traficat "és a dir venut com a mà d’obra gratuïta. Una part d’ells es venen en altres països, perdent així, a més de la seva infantesa, el seu entorn, la seva llengua i la seva pròpia identitat. 30 euros és suficient per comprar a un nen ". Visita el portal de la campanya. 
 
"Vidomegon: en llengua Fon, significa" noia al costat d’algú ". En realitat, en la majoria dels casos és un sinònim de nena explotada. Les Vidomegon són nenes lliurades o venudes pels seus pares a altres famílies, com a treballadores domèstiques ". 
Fruit del treball conjunt de VOLS-Voluntariat Solidari i Solidaridad Don Bosco en el terreny neix la campanya de sensibilització "Moi Aussi" (Jo també) a favor dels drets de la infància i les dones a Benín, que pretén ser una crida a la justícia global i al respecte pels drets humans, especialment dels col·lectius més vulnerables, infants i dones.

 
El 2013 des de les ONGD es dóna suport al projecte rural de cooperació al desenvolupament "Moi Aussi" [jo també], una proposta de formació, més enllà de l’analfabetisme, per assegurar l’accés a activitats productives per a 5 grups de dones de la zona rural de Ouémé-Plateau, Benín ", i a partir d’aquest coneixement del terreny i d’investigar in situ el treball que realitzen les Salesianes i els Salesians a Benín sorgeix la idea de crear la campanya" Moi Aussi", i donar veu als que moltes vegades no la tenen.
 
Al portal podràs trobar des de petits documentals, entrevistes, testimonis, publicacions, etc, sobre les temàtiques abordades i fins i tot posar a prova els teus coneixements a través d’una secció pregunta-resposta. I per descomptat, l’oportunitat d’implicar-te des de la teu realitat en diverses activitats per unir-te a la lluita a favor dels drets de les dones i els nens.

També et pot interessar …