13 julio 2015

La Gala dels Garci l’organitza el Districte de Sant Andreu en el marc dels Premis de Joventut.  El 9 de juliol, el Sat Teatre, l’Espai Jove Garcilaso ha acollit aquests premis per quart any amb la intenció de fer menció i reconèixer les diferents activitats, serveis, projectes, entitats de tot el Districte … on els adolescents i els joves són els protagonistes.

La Plataforma Social Salesians Sant Jordi-PES Navas ha rebut el reconeixement en la categoria “Barrios” amb el projecte d’acompanyament a joves “El Click”, en uns premis en els quals participaven 63 entitats.

El guardó, l’estatueta “El Garci”, el va recollir el  director de la Plataforma d’Educació Social dels Salesians a la parròquia de Navas, César Marcos, i la educadora del projecte Amaya Ostiz.  Ho van fer de la mà de la nova regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz.
 
Entre els presentadors de la Gala hi havia dos joves del centre, en Jesús Mancera de 18 anys i Anás Bentalab de 19.
 
Projecte “Click” 
 
És un projecte d’acompanyament i  reforç educatiu dirigit a joves majors de 16 anys per millorar la seva qualitat de vida, prevenir conductes de risc i  potenciar la inclusió social.
Dóna suport als estudis o formació dels joves a la vegada que un treball tutorial d’assessorament a les famílies i motivació dels joves, com la millora d’habilitats socials i de convivència. Dilluns i dimecres es fa estudi  de 5 a 7 de la tarda i els divendres tutories, activitats, tallers i treball amb famílies de 5 a 8h.
 
El projecte es coordina amb serveis socials de Garcilaso, el Centre Obert Don Bosco, el Pla Comunitari Navas, l’Espai Jove Garcilaso, CRAES, centres formatius, etc.
 
Hi participen 10 joves amb educadors i voluntaris. Es diu “el Click” perquè tots tenim un moment a la nostra vida que fem “click” i fent les coses perquè volem no perquè ens ho diguin. Aquest projecte, que treballa per la igualtat d’oportunitats,  vol acompanyar als joves en el seu procés d’autonomia.
 

També et pot interessar …