10 julio 2015

Amb motiu de l’estiu, la Fundació Ángel Tomás ha organitzat els Campaments urbans de València, Elx i Cartagena, un activitat en la qual participen 268 joves, i que pretén en un ambient lúdic-formatiu fer front a la situació d’exclusió social a la qual poden veure’s abocats aquests joves per la situació precària de les seues famílies.

Per a la realització d’aquests campaments compta amb la col·laboració de diverses empreses compromeses també en la lluita contra l’exclusió social com Eduque, Novaterra o Port-Mail. “No solament és possible, sinó que és “rendible” socialment per als projectes amb els quals es treballa. No podem lluitar contra l’exclusió social, i després contractar a proveïdors que estan afavorint aquesta situació. És una qüestió de sentit comú”, destaquen els organitzadors del projecte.

L’empresa Eduque col·labora amb la Fundació Ángel Tomás mitjançant un programa de Beques menjador per a garantir un menjar adequat al dia de tots els xiquets i xiquetes, beca a tots els joves els menjars dels dies de campament.

Igualment, dins del seu compromís amb la inclusió social, la Fundació Ángel Tomás ha volgut fer una aposta coherent en la contractació del seu proveïdor de catering per a aquests menjars, potenciant encara més l’impacte positiu del seu programa, i contractant a l’empresa social Novaterra Catering Sostenible. Aquesta empresa a més de promoure la contractació de persones en situació de risc d’exclusió social, treballa amb criteris socials i mediambientals, apostant per productes de quilòmetre zero, productes ecològics, de comerç just i el reciclat, entre uns altres.

També l’empresa proveïdora del transport dels menús siga el Centre Especial d’Ocupació Port-Mail, que dóna treball a persones amb algun tipus de discapacitat.

Sens dubte, un bon exemple d’aliança estratègica, i amb sentit, d’organitzacions que des de les seues esferes i en cooperació estan treballant per un societat més inclusiva, i que servirà d’exemple a moltes altres.
 

 

També et pot interessar …