10 julio 2015

Els preparatius estan a punt per al gran dia: el diumenge 12 de juliol se celebra el "Dia de Don Bosco" a l’Expo de Milà, jornada que l’Exposició Universal ha dedicat a la Família Salesiana. En la gran cita hi participaran, entre els molts convidats, Don Ángel Fernández Artime, Rector Major i la Mare Yvonne Reungoat, Superiora General de les Filles de Maria Auxiliadora (FMA).

Subratllant la importància de l’esdeveniment hi seran presents altres de responsables dels grups de la Família Salesiana com Noemi Bertola, dels Salesians Cooperadors; Tullio Lucca, de l’Associació de Maria Auxiliadora; Francesco Muceo, pels Antics Alumnes de Don Bosco; Paola Staiano, per les Antigues Alumnes de les FMA; i el diaca Guido Pedroni, de la Comunitat Missioni Don Bosco, així com els representants de Canção Nova, les Voluntàries de Don Bosco, els Testimonis del Ressuscitat i les Salesianes Oblates del Sagrat Cor de Jesús.

Durant l’esdeveniment els representants institucionals dels Grups, instituts i congregacions donaran testimoni de la rica presència de la Família Salesiana a tot el món, de la vitalitat i de l’actualitat del carisma donat pel Senyor a Don Bosco, i el compromís que a 200 anys del naixement del fundador, els veu units en l’educació dels joves, energia de la vida.

L’esdeveniment està programat per a les 13:30, a l’Open Plaça d’Expo; les celebracions es duran a terme fins a les 18:00, amb alternança de moments institucionals i de festa, acompanyats de música, balls i actuacions, i amb la participació de la banda juvenil dels Salesians de Poiares i dels "Barabba s Clowns" de Arese. Una contribució a la trobada també serà ofert pels joves de les escoles de formació del Centre Italià Obres Femenines Salesianes (CIOFS) i pels voluntaris.

En la jornada de celebració està previst el diàleg / entrevista sobre el tema de l’Estrena 2015 "Com Don Bosco, amb els joves, per als joves", per donar testimoni de l’actualitat i arrelament mundial del sistema educatiu salesià. Prendran la paraula el Rector Major i la Mare General de les FMA, entrevistats per Luciano Moia, redactor en cap del diari "Avvenire".

Aquí està el programa detallat:

13:30 – Recepció a l’Open Plaza al EXPO Center (entrada Triulza)
14:00 – Cerimònia d’obertura del Don Bosco Day a l’Expo: "Don Bosco avui amb els joves i per als joves" – Testimoni / Entrevista del Rector Major i la Mare General de les FMA
15:00 – Processó sobre el decumanus amb la "Banda Juvenil Salesiana" de Poiares (Portugal)
16:00 – Festa davant la Casa de Don Bosco, amb danses de l’Índia i Àfrica, i l’animació dels "Barabba ‘s Clown"
16:45 – Entrada a la Casa Don Bosco i refrescos
18:00 – Conclusions

També et pot interessar …