5 junio 2015


El passat mes de maig, el Club Nàutic del Campello va guanyar el Campionat del Mediterrani. Ernesto Pérez, alumne del col·legi salesià de la ciutat. Fa un any, Ernesto va patir una aturada cardíaca que podria haver-ho allunyat de l’esport per sempre. En l’actualitat, amb tan sol 17 anys, juntament amb els seus companys de rem, porta penjada al coll una medalla d’or després de guanyar el Campionat del Mediterrani.

Heu guanyat l’or en el Campionat del Mediterrani, què tal l’experiència?
L’experiència va ser bastant bona. Arribem allí el divendres i el mar estava fet un fàstic i no vam veure cap possibilitat de poder remar. Quan arribem el dissabte a l’eliminatòria, va eixir bastant bé, el mar millor, estava bastant pla, i passem primers a la final. El diumenge va eixir també molt bé i amb molt bon temps a més.

Com va canviar la teua vida des de la fallada cardíaca?
La fallada cardíaca que vaig tenir va ser alguna cosa genètic. És una malaltia, succeeix quan dos gens xoquen per sobre esforce i el que fan és que paren el cor. La veritat és que sí que m’ha afectat bastant en la meua vida en el tema de l’esport, perquè ara veig a la gent remar i em fastigueja no poder fer-ho jo també. En el dia a dia no ha canviat molt, només ha canviat en l’esport, que no puc fer ja el que feia abans. Són cinc anys els que porte ja en rem, llavors m’ha dolgut no poder seguir.

Com és per a un xic de 17 anys viure controlant les seues pulsacions?
És bastant difícil, perquè en un moment donat et poses a fer el ximple amb els amics i de seguida se’t disparen. Però hi ha un moment en el qual et notes cansat, i aprens a relaxar-te.

Per a l’hora de fer esport porte un pulsómetre. Vaig fer un test d’esforç en l’hospital i em van dir que d’unes certes pulsacions no em podia passar, llavors ho porte programat perquè quan passe d’aqueixes pulsacions xiule. Llavors, quan pita, una de dues, atur o em relaxe i vaig més suau.

Com et veus d’ací en un futur?
Amb el rem. Porte ficat en açò des de fa cinc anys i no em vaig. No m’agraden altres coses, he passat per molts esports des de xicotet i quan vaig provar el rem vaig decidir quedar-me. Vaig començar amb 11 anys i ací seguisc des de llavors. És més, a nivell d’estudis, m’agradaria fer un mòdul d’esport i traure’m el títol d’entrenador de rem, que per a obtenir-ho cal traure’s l’ESO i presentar-te a un curs a l’estiu; i a partir d’ací posar-me a treballar en alguna cosa relacionada amb l’esport.

També et pot interessar …