5 junio 2015

El monument d’Utrera a Maria Auxiliadora ja està beneït. Aquest any del Bicentenari de Don Bosco passarà, també, a la història salesiana d’Utrera per ser el de la inauguració i benedicció del monument a Maria Auxiliadora que ha fet que es perllongui uns dies més la celebració de la seva festa. I com una jornada festiva es feia de dia el 30 de maig a la ciutat que va acollir la primera casa salesiana allà per 1881.

Seguici que partia del col·legi salesià per arribar fins a les plantes de Maria Auxiliadora en el petit parc des del qual donarà, en la Vereda, la benvinguda als visitants. L’Agrupació Musical Álvarez Quintero obria aquest seguici que formava, també, los pequeños seises, la Junta de l’Arxiconfraria de Maria Auxiliadora, les Salesianes, representants de la gran Família Salesiana i persones que s’anaven unint, vinculades o no a l’escola, però que volien viure de prop aquest moment històric per a la ciutat.

A les 12 hores, puntualment, començava aquest acte senzill i emotiu de benedicció amb els sons de "Tu, la meva Auxiliadora" interpretada per la banda Álvarez Quintero i després d’ella la intervenció de la presidenta de la Junta de l’ADMA, Mª José Sánchez , que molt emocionada va agrair "la disponibilitat" sempre mostrada per Sebastián Martínez Zaya, al poble d’Utrera "perquè gràcies a tots aquest monument és una realitat".

Sebastián Martínez Zaya va agrair a la Junta i a la seva presidenta la "confiança cega" dipositada en ell i, també, al col·legi salesià "sempre present en la meva família i en la meva vida en general".

L’autor d’aquesta obra, que representa la imatge que Don Bosco va enviar a Espanya i que presideix l’altar major de la capella del Carmen, va afegir que "el moment en que una imatge surt del taller ja no és de l’artista, és del poble. La imatge ja és de tots perquè dins i fora d’ella estan totes les persones que han dipositat un petit granet de sorra perquè el monument estigui aquí ".

El director del col·legi salesià, D. Juan José Gutiérrez Galeote, es va remuntar a aquell dia que els primers salesians van entrar pel carrer Virgen de Consolación per iniciar l’obra salesiana a la ciutat i va donar les gràcies a Utrera "per l’afecte que dia a dia transmet als salesians ", també a l’alcalde perquè" ha estat molt proper i és un dels artífexs perquè s’hagi pogut inaugurar el monument ", mostrant-li l’" etern agraïment a ell i a l’Ajuntament "de la casa salesiana" de la que forma part com a antic alumne ". Va donar les gràcies al seu antecessor, D. Fernando Báñez, que li va regalar "aquesta herència de tenir la sort d’inaugurar aquest monument", i a la presidenta de l’Arxiconfraria i la seva junta.

Posteriorment va beneir el monument de la Verge de Don Bosco, es va realitzar l’ofrena floral per part del Consell Local de Germandats i Confraries, aldaba, el Pregoner de les Glorias 2015 i l’Associació de Maria Auxiliadora.
 
 

També et pot interessar …