3 junio 2015

Després d’iniciar el passat 1 de juny la sessió d’estiu del Consell General dels Salesians, l’Agència d’Informació Salesiana va fer oficial en el matí del dia 2 de juny els primers nomenaments entre els que es trobava l’elecció del P. Manuel Jiménez Castro, ex Superior de la Visitaduría d’Àfrica Tropical Equatorial (2010 – 2015), com a nou director per a la Comunitat Beat Miquel Rua de la Casa Generalícia.
 
Amb profundes arrels en la Inspectoria Maria Auxiliadora, Manuel Jiménez, nascut el 23 d’octubre de 1959 a Tarifa (Cadis), antic alumne de les cases salesianes d’Algesires i Sevilla-Trinidad, va realitzar el noviciat a Cabezo De Torres professant els primers vots el 28 setembre 1977 i els vots perpetus el 1983. Es va ordenar sacerdot el 17 de maig de 1986. En 1991 va ser nomenat director de Sanlúcar la Mayor i successivament, sempre a la mateixa casa, Mestre de novicis fins al 1996, any en el qual marxa cap a Togo.

Durant la seva etapa missionera va treballar colze a colze amb l’ONGD Solidaridad Don Bosco per desenvolupar projectes destinats a millorar l’educació dels joves més desfavorits, recuperar i promocionar la cultura, reforçar el protagonisme de la dona, i millorar les infraestructures d’accés a l’aigua potable i l’assistència sanitària bàsica. 

Entre altres funcions cal destacar la seva elecció per part de l’Assemblea com un dels tres moderadors en el passat Capítol General 27.

Manuel Jiménez pren el relleu del salesià Giuseppe Nicolussi al capdavant de la direcció de la Casa Generalícia.

 

També et pot interessar …