2 junio 2015


Des de fa diversos anys cadascun dels projectes socials de la Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás celebra una jornada de trobada i convivència entre els menors, educadors, personal de serveis, voluntaris i les seues respectives famílies.
Amb motiu de la celebració del Bicentenari del naixement de Don Bosco, el passat 31 de maig es van donar cita en la Casa Salesiana de Borriana 350 persones dels diferents projectes per a una jornada En Família. Cases d’acolliment, centres de dia, pisos d’emancipació, projectes de suport educatiu, campaments urbans, seu central. Tots formant un sol cor.
L’acte va començar amb un moment de Bon dia preparat per l’equip de Coordinadors de Pastoral dels diferents projectes. Aquella petita llavor s’ha convertit en un gran arbre. Del tronc comú de D. Bosco, brollen cadascuna de les branques que són els projectes. Il·luminat per la paràbola del *sembrador es va demanar al Déu de tots que donem fruits d’acolliment, respecte, alegria, solidaritat, perdó. Al llarg del dia cada persona podia col·locar una fulla verda en aqueix arbre de vida simbolitzant la seua pertinença a cada projecte.

Posteriorment una activitat lúdica en grups formats amb persones barrejades de diferents projectes i edats. Tot açò ambientat en el circ, amb els educadors ben caracteritzats per al moment tal com ho requeria el guió. Una activitat molt participada i divertida. S’aconseguien nombres per a una sorteig d’objectes valuosos que es va fer a la vesprada.

Finalitzada l’activitat del matí es va poder assaborir el menjar preparat pel grup de Salesianos Cooperadors de Borriana. Al voltant de 30 persones, des de ben d’hora, van preparar 9 magnífiques paelles i tot el necessari per al menjar.

A la vesprada es va poder gaudir el Minimusical Don Bosco, com a homenatge al salesià Pepe Sabater recentment mort i de qui es guarda un record com a persona d’una gran qualitat humana i salesià exemplar. Una petita història basada en el programa televisiu Factor X. Una manera d’aproximar-se a Don Bosco d’una forma diferent procurant acostar-ho a la nostra realitat. Tot un repte per ser persones de diferents projectes, participant menors, educadors i famílies que va culminar de forma reeixida. Algunes de les cançons van ser cantades en directe pel cor del Col·legi Salesià Sant Joan Bosco de València. Es va explicar també amb la col·laboració d’un bon grup d’animadors del Centre Juvenil Porta Oberta en les qüestions tècniques.

Un gest final completant els bon dia del matí i les paraules del Coordinador de Plataformes Socials, donant gràcies a Déu per Don Bosco i a cadascuna de les persones i entitats col·labores en la jornada, van tancar aquesta primera trobada de tots els projectes. Va ser comú el sentir que la jornada va merèixer la pena i que pot repetir-se bianualment.

També et pot interessar …