28 mayo 2015

A principis de maig va tenir lloc a Barcelona el CosmoBot, la competició de robòtica més important d’Espanya. Hi havia dues categories de participació: les carreres de velocitat i els robots de mini sumo.

A la primera, van participar-hi els millors constructors de la lliga nacional de robòtica, que van aprofitar la jornada per transmetre la importància de la ciència, el treball en equip i l’enginyeria. A la segona, la categoria de mini sumo, és on van participar els nostres robots.

Salesians Sarrià va presentar 3 robots: WALL-S1D, construït pels alumnes del grau superior d’Electricitat; Sparring 3D i MINI-CYCLON fets pels alumnes i professors dels cicles de Mecanització. Cal destacar que l’estructura del Mini-Cyclon estava construïda amb una impressora 3D.

Tot i que finalment els nostres robots van quedar eliminats, cal destacar la gran tasca feta per Pablo Paredes, Lluc Escosa i Ricard Arqués, que van valorar molt positivament haver participat en la competició. Així mateix, els professors Franc Monzonís i Carles Pellitero, que van supervisar i ajudar en la construcció dels robots, destaquen que participar en esdeveniments com aquests, és una oportunitat de conèixer altres metodologies de treball, i d’establir relacions amb professionals del món de la robòtica i l’educació.

Consulteu totes les fotografies aquí.

També et pot interessar …