26 mayo 2015

Al llarg del curs 14-15 l’ONGD Entarachen VOLS amb seu a la Casa Salesiana d’Osca ha desenvolupat les seves activitats per sensibilitzar i recaptar fons destinats a millorar les condicions de vida en diferents projectes de cooperació al sud de les obres salesianes.
 
Conferències, pel·lícules, testimonis, accions simbòliques, el concurs i exposició de fotografies "Un viatge a l’esperança" han aconseguit que moltes persones reflexionessin sobre l’injust repartiment de les riqueses i la necessitat de la solidaritat amb els més pobres.
 
D’altra banda, i implicant tots els sectors de la casa, s’han fet mercats ambulants, calendaris, teatre, col·lectes al carrer, marxa de BTT, festival de màgia, concert, a través dels quals s’ha pogut contribuir, un any més, amb 40.000 € al manteniment del Centre Juvenil Don Bosco de Mekanissa a Addis Abeba, la capital d’Etiòpia.
 
Tots els sectors de la Casa: Comunitat, Escola, parròquia, Centre Juvenil, AA.DB, han coincidit en la generositat i el compartir fent de la solidaritat un objectiu comú.
 
També s’ha proposat i aconseguit convocar als altres col·lectius que es mouen al voltant d’aquesta nombrosa família: Javierada, Club Calibo, Centre de Cultura Popular, Conferències de Sant Vicenç de Paül … que han contribuït segons les seves possibilitats.
 
A partir d’ara, i coincidint amb les festes de Maria Auxiliadora, Entarachen Vols comença una altra campanya solidària "Espais de Pau" amb la República Centreafricana. La primera activitat va ser un concurs de coques i melindros per a la festivitat de San Jorge. El Centre Juvenil ultima els preparatius per a la representació de l’obra "Els figurants", que destinarà el taquillatge a aquest propòsit.
 
D’altra banda el Centre Juvenil està treballant amb un grup de joves de les presències salesianes de Huesca i Monzón per fer un camp de treball estival a Itàlia amb l’ONGD salesiana Amichi dei Sidamo. L’objectiu del camp de treball és la formació per al voluntariat i la realització de treballs productius per donar suport econòmicament diverses missions salesianes a Etiòpia. És aquest grup missioner salesià el que comparteix inquietuds, accions i projectes amb l’antiga alumna d’aquesta casa, Teresa López Aznárez que, des de fa 11 anys treballa com a voluntària en diversos projectes socials dels Salesians (Mekanissa i Zway), Etiòpia.
 
És precisament el testimoni de Teresa a Etiòpia el qual està servint any rere any d’estímul i referent per a que moltes persones se sentin convidades a la generositat i vegin els joves més desfavorits amb la mirada de don Bosco. Ella al seu torn, va rebre el testimoni de Donato Galetta, salesià italià, "un D. Bosco actual amb una fe indestructible no només en Déu, sinó també al poble etíop. Una persona fascinant en la seva senzillesa i que sintetitza a la perfecció el carisma salesià".

També et pot interessar …