21 mayo 2015

El dijous 21 de maig, s’obri la trobada dels Bisbes salesians a Torí, en  els llocs de Don Bosco l’any Bicentenari del seu naixement. La cita, que té lloc prop de la festa de Maria Auxiliadora el 24 de maig, serà una ocasió d’intercanvi, de compartir i d’enriquiment mutu, però també una experiència espiritual i carismàtica per als bisbes participants i per al Consell General de la Congregació. La trobada es desenvoluparà fins al dilluns 25 de maig.
 
Participen en la trobada 90, dels 122 que hi ha en l’actualitat, entre cardenals, arquebisbes i bisbes salesians en actiu de diverses diòcesis de tot el món. Hi haurà bisbes de realitats missioneres molt particulars, com la prelatura de Mixes, o el Vicariat del Chaco Paraguaià, o la prefectura de Azerbayán, així com bisbes i purpurats que presten o han prestat servei en la Santa Seu.
 
Com ha recordat el Rector Major, don Ángel Fernández Artime, en convocar a Torí a tots els bisbes salesians: “Enguany jubilar es caracteritza com a Família Salesiana per la nostra atenció a la missió de Don Bosco; el nostre camí s’està desenvolupant segons aquest programa: “com a Don Bosco amb els joves i pels joves.
 
La trobada dels Bisbes salesianos es repeteix cada cinc anys en els “llocs de Don Bosco” amb seu en la casa salesiana de Torí i en el mes de maig prop de la celebració de la festivitat de Maria Auxiliadora. L’anterior cita va tenir lloc en ocasió dels 150 anys de la Fundació de la Congregació.
 
Dins del programa d’actes els bisbes salesians tindran l’oportunitat de venerar el Llençol Sant el divendres 22 de maig. L’Agència d’Informació Salesiana, ANS oferirà en directe el programa d’Actes a Torí i en el Colle Don Bosco. A més es podrà seguir en desenvolupament de la Trobada tanta en la pàgina web de ANS com en els perfils de l’agència en les xarxes socials: FacebookTwitterANS channelFlickr.
 
Els bisbes salesians
 
Els salesians nomenats bisbes, des de l’inici de la Congregació al dia d’avui, són 256. Don Bosco va poder veure l’ordenació episcopal del primer salesià, Juan Cagliero. Durant el rectorat de don Rua van ser 3 bisbes, amb don Albera 8, més un nomenat després de la seua mort i la seu vacant, amb don Rinaldi 13, amb don Ricaldone 33, més 1 durant la seu vacant, amb don Ziggiotti 27, amb don Ricceri 28, amb don Viganò 60, més dos durant la seu vacant, amb don Vecchi, 27, Don Chávez 47 i amb don Á.F. Artime, fins al present, 2.
 
Pel que es refereix a la successió dels Pontífexs, els bisbes salesians nomenats i consagrats van ser 3 amb León XIII, 3 amb Pio X, 6 amb Benedicto XV, 24 amb Pio XI, 35 amb Pio XII, 14 amb Juan XXIII, 30 amb Pablo VI, 102 amb Juan Pablo II, 34 amb Benedicto XVI i 5 amb Francisco.
 
Per a seguir la trobada i actes de la festa de María Auxiliadora:
 
L’Agència d’Informació Salesiana, ANS oferirà en directe el programa d’Actes a Torí i en el Colle Don Bosco. A més es podrà seguir en desenvolupament de la Trobada tanta en la pàgina web de ANS com en els perfils de l’agència en les xarxes socials: Facebook, Twitter, A i  Flickr.
 
A més alguns esdeveniments seran transmesos en director pel canal de televisió Telepace.
 
Dissabte, 23 de maig:
 
21:00 –  Vigília nocturna en la Basílica de María Auxiliadora, estan convidats a participar els Bisbes;
 
 Domingo, 24 de maig:
 
11:00 – Concelebració Eucarística, presidida per l’arquebisbe de Torí, Mons. Nosiglia;
 
18:00 – Missa, presidida pel Rector Major dels Salesianos, Don Ángel Fernández Artime. Gràcies a la cooperació de Canção Nova, la Missa serà transmesa en viu  víastreaming en el lloc sdb.org.
 
20:30 – Solemne Processó de María Auxiliadora.

També et pot interessar …