19 mayo 2015

Cinquanta-dos alumnes del Col·legi Salesià Sant Joan Bosco de València van participar en “Les Proves Cangur”, juntament amb uns cinc mil alumnes de tota la Comunitat Valenciana, que cursen des de tercer d’AÇÒ a segon de Batxillerat.

Les Proves Cangur, convocades per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzades per les respectives comissions balear, valenciana i catalana, és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de trenta reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. El temps per a resoldre’ls és d’una hora.

Els enunciats els prepara, en una reunió internacional que enguany es va celebrar a Puerto Rico, l’associació internacional Li Kangourou sans Frontières. Per tant, es plantegen els mateixos problemes als participants d’Europa i de països de la resta del món.

Després d’una participació de gran èxit en el propi col·legi, promoguda pel Departament de Matemàtiques i pagada per l’AMPAS, recentment han sigut publicats els participants que millor puntuació han obtingut, entre els quals apareixen alguns dels alumnes d’aquest centre.

En el nivell 4, corresponent a segon de Batxillerat, Ximo Morlanés, va aconseguir molt bona puntuació i assistirà com premiat a l’acte que tindrà lloc en el Campus de Sant Vicent del Raspeig de la Universitat d’Alacant el 28 de maig.

 

També et pot interessar …