19 mayo 2015

Els quaranta-quatre nens que han fet la primera comunió en aquest mes de maig a la Parròquia Sant Joan Bosco de Jaén han decidit unir-se a la col·laboració amb els Salesians a la República Centreafricana per construir Escoles que siguin Espais de pau i reconciliació.

En efecte, durant més de cinc anys diverses ètnies i clans van viure un molt dur conflicte tribal que ha assolat el país. Els nens han estat les principals víctimes de la guerra i han begut també en l’odi inter-ètnic. Les Escoles de pau i reconciliació volen oferir, a aquests nens de la guerra, espais on trobar-se en un ambient educatiu i integrador que esborri en ells les petjades de la violència entre les famílies ètniques diferents i els ensenyin a sentir-se germans i ciutadans d’un mateix país.

Aquest projecte està pilotat per les ONGD salesianes i el salesià Manolo Jiménez, missioner de la Inspectoria Maria Auxiliadora a l’Àfrica Tropical i Equatorial, que comprèn els països del Congo Brazzaville, Camerun, Gabon, Guinea Equatorial, el Txad i la República Centreafricana en qüestió.

Els nens de Jaén han fet per a aquest projecte una aportació econòmica a partir dels seus estalvis personals, i han reunit la quantitat de 725 euros que han remès a la Inspectoria perquè els faci arribar al seu destí.

També et pot interessar …