11 mayo 2015

Més de 30 xiquets i xiquetes amb edats entre els 12 i els 14 anys i 8 animadors han assistit en representació de diferents Centres Juvenils i Federacions al primer Fòrum de la Participació Infantil organitzat per la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco.

El Fòrum es va desenvolupar en Madrid durant els dies 1, 2 i 3 de Maig i va tenir com a objectiu el generar un espai de participació, diàleg, escolta i intercanvi en el qual els xics i xiques foren els protagonistes absoluts.

De la mà de Santi Domínguez, coordinador nacional de centres juvenils, els xics i xiques van descobrir els mecanismes que fan possible una vertadera participació i van elaborar propostes d’acció innovadores i creatives que van ser arreplegades per la Confederació Don Bosco per a ser difoses entre totes les Federacions de l’Espanya Salesiana.

Durant el Fòrum, es va aprofundir en aspectes relatius als Drets de la Infància i a conèixer els recursos que afavoreixen el seu ple desenvolupament com per exemple el projecte “Cibercorresponsales” que es duu a terme des de la Plataforma d’organitzacions de la Infància i que ens va presentar José Luis Jiménez, animador de la Federació Valdoco.

El nivell de participació va ser molt elevat lloc que els Centres Juvenils havien realitzat una gran labor prèvia en la identificació dels seus representants. Per a la Confederació Don Bosco ha suposat la culminació d’uns dels seus majors desitjos: la creació d’un espai oficial on la veu i propostes dels xics i xiques puga ser tinguda en compte avui i en un futur.

Agraïm especialment a la Federacions Andalusa de Centres Juvenils El Pati (Centre Juvenil Maín de Jerez i Aquarel·la), la Federació Juvenil Don Bosco de la Regió de Múrcia ( Centre Juvenil Áncora), la Federació Bosko Taldfea d’Euskadi (Club Amics Sansomendi), la Federació de CCJJ Don Bosco de la Comunitat Valenciana (Centre Juvenil Pinardi), la Federació de CCJJ Don Bosco de Castella i Lleó (Casa de Joventut Aleste) i a la Federació de Centres Juvenils Valdoco (Centre Juvenil Nurusa) pel seu compromís i dedicació en favor de la promoció de la Infància i la Joventut.

 

 

 

També et pot interessar …