7 mayo 2015

Aquesta desena trobada té lloc a les instal·lacions del Parque de las Ciencias de Granada amb un programa que inclou entre altres activitats la visita a les fotoinstalaciones i a l’exposició retrospectiva "Records d’una Trobada", o la participació en la Fira de la Ciència de la jornada de portes obertes del XX aniversari del Parque de las Ciencias, durant la qual es realitzarà per torns l’exposició i defensa de panells. A més aquesta edició compta amb un programa paral·lel de visites didàctiques a la ciutat ia l’Alhambra.

Igual que en passades edicions hi ha tres modalitats de participació: Treballs de Recerca; Projectes o Creacions originals i Idees Empresarials. Independentment de la modalitat de participació, tots els equips seleccionats duen a terme la presentació i defensa de l’objecte del seu treball, els resultats obtinguts i la justificació dels mateixos.

Aquesta trobada no té esperit competitiu i té com a objectius fonamentals el permetre a l’alumnat l’intercanvi d’experiències, la valoració del treball dels altres i el desenvolupament de la seva capacitat crítica.

Els alumnes de Salesians Algeciras participen des de la tercera edició celebrada el 2008, amb l’honor d’exercir el 2013 com a seu en el Col·legi Salesià de Maria Auxiliadora.

Els dos treballs presentats en aquesta edició són:

– Rebel·lió al Mar: el nou protagonisme biològic de les meduses. Primer premi diverCiencia 2015. Defensat per Beatriz Escobar, Irene Tirado, Paola Cuellar, Mario Mena i Victor Hdez, alumnes de 1r de Batxillerat.

– Em fa mal el genoll … Plourà! Un acostament a la Biometeorologia. Defensat per Aurelio Sánchez, Cristina Martínez, Alejandro Pérez i Manuel Jiménez, alumnes de 4t d’ESO.

 Els alumnes estan acompanyats per Ana Villaescusa i Ismael Bermúdez, coordinadors dels projectes de recerca, en una activitat promoguda pel Seminari de Ciències i programada dins dels currículums de les assignatures de Biologia i CMC.

També et pot interessar …