7 mayo 2015


Des de fa mesos Salesians Borriana treballa amb il·lusió la preparació dels XV Edició dels Jocs Intersalesians que reuniran el 6 de juny a més d’un miler de xiquets i joves entorn a l’esport educatiu. Com a teló de fons aquest esdeveniment té dos esdeveniments importants. El primer és la celebració del bicentenerari del naixement de Sant Joan Bosco, el 16 d’agost de 1815. I el segon, els setanta-cinc anys de presència salesiana a Borriana (1940).

Participen esportistes de les presències salesianes de la Comunitat Valenciana, Zaragoza i Múrcia que competiran en Futbol sala, Futbol 8, bàsquet i voleibol, masculins i femenins, i en diferents categories per edats.

Els organitzadors volen destacar el valor educatiu que tanca aquest esdeveniment per als joves. “Aquest valor, no s’ha de donar per sabut, sinó que és important que tots estem atents perquè al llarg dels XV Jocs Intersalesians, de debò siga una activitat educativa, on els xavals tornen a casa, millor que van arribar en hàbits, en relacions, en actituds, en sensacions positives” afirmen.

A més aquesta trobada promourà dues iniciatives solidàries. En primer lloc, els participants col·laboraran amb un euro per a ajudar al projecte solidari “Espais de pau per a l’educació” que els Salesianos estan treballant a Sud-àfrica.

En segon lloc, l’ofrena solidària d’aliments per a ajudar a Càrites i altres entitats que ajuden a famílies necessitades.

“La Solidaritat a voltes és el valor que més ens costa despertar entre els nostres xavals, per açò tenim dues iniciatives senzilles per a demostrar-nos que podem arribar a uns altres que ens necessiten i que no està renyit amb fer esport” afigen els organitzadors.

També et pot interessar …