3 mayo 2015

La presència salesiana de Sant Antonio Abad, a València, va obrir les seues portes per a acollir a dos-cents deu salesians arribats des d’Andorra a Tenerife i des de Menorca a Badajoz, qui es van donar cita el 2 de maig en la primera festa de la Inspectoria Maria Auxiliadora.
Va ser una trobada fraterna presidida per l’Inspector, Cristóbal López i va comptar amb la presència de trenta seglars representants dels Consells de les Obres salesianes de València i de la Família Salesiana.
Després de les abraçades per la trobada entre germans, tot el grup es va traslladar al teatre per a l’acte oficial que va ser presentat pel Vicari de l’Inspector, Ángel Asurmendi.
En primer lloc va dirigir una salutació als presents el director de la casa, Javier Sevilla, qui va recolzar les seues paraules de benvinguda amb el comentari de fotos dels primers temps de la presència salesiana en la barriada del carrer Sagunt.

A continuació es va projectar “Arena i llum”, un espectacle sobre la vida de Don Bosco realitzat amb una tècnica sorprenent basada en figures dissenyades amb arena sobre una pantalla de vidre. Va ser estrenat en el lliurament de Premis de Literatura Infantil i Juvenil d’Edebé.

El P. Inspector, Cristóbal López va expressar la seua alegria pel fet de participar més de la meitat dels germans de la inspectoria i va definir la jornada com un dia de festa, de fraternitat i de comunió. Va constatar que s’avança en l’objectiu de construir junts la comunitat inspectorial perquè es tracta de créixer junts en sentit de pertinença. Hi va recordar també als germans que ja van culminar la seua vida i gaudeixen de la Pasqua definitiva; en un altre moment va reconèixer sentir-se recolzat i comprès i va agrair la disponibilitat en el delicat moment de la conformació de les noves comunitats.

El moment més entranyable de l’acte va ser l’homenatge a un bon grup de salesians que celebraven l’aniversari de la seua Professió Religiosa o Ordenació Sacerdotal i també el reconeixement a la casa salesiana de Rocafort pels seus 125 anys d’existència i a les de Zaragoza i Borriana pels 75 anys.

Després de l’acte acadèmic, la foto de família, en el pati, sota un sol de justícia, i el tret d’una espectacular mascletà, puix no hi ha festa valenciana sense pólvora.

L’Eucaristia concelebrada en la parròquia va tenir en l’al•legoria de la vinya i els sarments el seu fil conductor i en ella es va demanar al Senyor posar l’accent el curs pròxim en la vida comunitària.

El dinar, molt ben servit, va tenir lloc en una pista coberta disposada per a l’ocasió i després d’aquest, els participants van assistir al concert “Don Bosco 21. Vamos a caminar”, una sèrie de cançons inspirades en la seua figura i interpretades per joves i músics del Col•legi Salesià Sant Joan Bosco i Estudios Assisi de València.

Després del retorn dels germans als seus llocs d’origen, el P. Inspector va resumir les seues impressions destacant l’alegria per la trobada de tants germans salesians, la comunió en la fe en Crist i la vocació salesiana, el compromís de perseverar en el lliurament als joves i Don Bosco, que ho omple tot. “La primera festa inspectorial m’ha omplert els pulmons d’Esperit Sant, d’entusiasme i d’alegria”, va sentenciar.

MÉS FOTOS

També et pot interessar …