29 abril 2015

Un grup de 19 alumnes espanyols del col·legi St.. Domingo Savio de Monzón, acompanyats per les professores Cristina Pérez i Montse Vilas, van estar a Àustria del 13 al 17 d’abril participant en un intercanvi amb una escola austríaca de la ciutat de Wels. Aquesta és la primera part de l’intercanvi, ja que els nostres amics austríacs ens visitaran al mes d’octubre.
 
A part de conèixer el funcionament d’un col·legi en un altre país, vam fer nombroses excursions. El primer dia, vam aterrar a Viena i vam visitar els llocs més emblemàtics de la ciutat imperial: el palau d’hivern, el Parlament, l’Ajuntament, la Catedral i l’Òpera. Alguns alumnes van degustar el típic pastís Sacher a la pastisseria original on un pastisser vienès el va elaborar per primera vegada. Després d’arribar a Wels, els alumnes van ser acollits per les famílies.
 
Dimarts 14 vam visitar la ciutat de Wels al matí acompanyats d’una professora austríaca, que ens va donar una excel·lent explicació. Després de dinar a l’escola un típic menjar vienès amb salsitxes i pastís inclós, ens dirigim a Mathausen. El camp de concentració va despertar l’interès dels alumnes, que van tenir l’oportunitat de reflexionar sobre l’horror nazi.
 
El dimecres 15 vam anar a Salzburg, ciutat natal de Mozart. El temps va ser excel·lent i vam poder gaudir de la seva catedral, parcs, places, músics de carrer … en fi, una ciutat inoblidable. Dijous 16 vam visitar Linz, una bella ciutat de més de 200,000 habitants.
 
A la tarda, a l’escola, van preparar l’European Evening, en la qual els alumnes austríacs que ens visitaran i les seves respectives famílies van ser informats del seu futur viatge a Monzón, se’ls va mostrar la ciutat i les excursions que aquí faran, i les professores van tenir l’oportunitat de parlar amb les famílies, resoldre els seus dubtes i donar-los la informació que sol·licitaven.
 
Finalment, el divendres 17 ens acomiadem dels nostres amics austríacs i ens dirigim a Viena per tornar al nostre país amb la maleta plena de bons records i moments, i amb la il·lusió que arribi octubre per tornar-los a veure.
 

 

La valoració realitzada pels alumnes espanyols va ser molt positiva, ja que van tenir l’oportunitat de conèixer un altre país, una altra cultura, i una altra manera de vida, i resulta una experiència molt enriquidora. Ho recomanen als seus companys per al proper curs!

També et pot interessar …